Με την συμβολική αλλά και ουσιαστικά σημαντική συμμετοχή του Σωκράτη Κόκκκαλη ξεκινά από σήμερα η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot κατά 135 εκατ. ευρώ.

Με την είσοδο του Σ. Κόκκαλη στην διοίκηση, η εταιρεία υλοποίησε  μια νέα στρατηγική στόχευση με τον περιορισμό της δράσης της από το σύνολο της αγοράς, σε συμβόλαια τεχνολογίας, λοταρίας και σε εξελιγμένες- αναπτυγμένες αγορές.

Ο στόχος της αύξησης κεφαλαίου είναι σαφής:

  • «Δεν έχουμε στο μετοχικό κεφάλαιο θεσμικούς επενδυτές και family offices και θέλουμε να έχουμε.  Αυτό θα αυξήσει την αξία της μετοχής. Σε πρώτη φάση περίπου το 10% του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να πάει σε χαρτοφυλάκια θεσμικών επενδυτών. Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς στόχος -με την έξοδο από την κατηγορία της επιτήρησης- είναι να αυξηθεί η συναλλακτική δραστηριότητα της μετοχής, γεγονός που σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη πορεία της εταιρείας θα τραβήξει τα βλέμματα περισσότερων θεσμικών».

Ο αναπληρωτής CEO της Intralοt, Χρυσόστομος Σφάτος  εξηγεί:

Χρυσόστομος Σφάτος CEO Intralot
  • «Μειώνεται λίγο το ποσοστό των δύο βασικών μετόχων. Έχουμε χρόνια να απευθυνθούμε σε θεσμικούς επενδυτές.
  • Μια εταιρεία με τα χαρακτηριστικά και τα μεγέθη της Intralot είναι στο ραντάρ των διεθνών παικτών, αλλά χρειάζεται και ένα μεγαλύτερο free float.
  • Η αύξηση του ποσοστού που δεν ελέγχεται από τους βασικούς μετόχους θα αυξήσει και το equity value».  

  • Οι δύο βασικοί μέτοχοι, η Alpha Choice του Σωκράτη Κόκκαλη και η Standard General του Soo Kim θα μεταβιβάσουν δικαιώματα προτίμησης με αποτέλεσμα μετά από την αύξηση, στο μετοχικό κεφάλαιο να συμμετέχει με περίπου 20% ο Σ. Κόκκαλης (από περίπου 32,42% σήμερα), με 7% η Intracom Holdings και με 27% η Standard General (από 32,9% σήμερα).

Ο εφοπλιστής Γ. Μουνδρέας σε συμφωνία με τον Σωκράτη Κόκκαλη θα προχωρήσει στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης και θα αποκτήσει περίπου το 4,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί στην μείωση του δανεισμού με στόχο o λόγος καθαρού δανεισμού προς EBITDA να διαμορφωθεί στις 2,5 φορές.

Οι επόμενες κινήσεις, μετά την αύξηση κεφαλαίου:

  • Ενα κοινοπρακτικό δάνειο της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, για το οποίο η διοίκηση της Intralot βρίσκεται σε συζητήσεις με 5  τράπεζες
  • Η έκδοση ενός νέου ομολόγου της τάξης των 130 εκατ. ευρώ όπου υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με δύο τράπεζες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ