Η διοργάνωση Greek Exports Forum & Awards διαχρονικά δίνει την ευκαιρία στους εν δυνάμει εξαγωγείς να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, θεσμικούς και λοιπούς παράγοντες της αγοράς, να συζητούν για τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, καθώς και για τα τελευταία αναπτυξιακά προγράμματα. Επιπλέον, επιτυχημένοι εξαγωγείς παρουσιάζουν τα success stories τους και μοιράζονται τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2024 #gefa24 διοργανώθηκαν την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, ΕΝΔΥ ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών και την ethosEVENTS.

Στο βήμα ανέβηκε o Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Μπαγινέτας είπε:

“Mετά την οικονομική κρίση, η ελληνική οικονομία βρέθηκε μπροστά σε προκλήσεις. Πριν τη κρίση, η εξωστρέφεια ήταν περιορισμένη, στο 10% το πολύ. Η εικόνα άλλαξε στην περίοδο που ακολούθησε. Το 2020 άγγιξε το επίπεδο του 18% του ΑΕΠ. Εξετάζοντας τα στοιχεία και τις μελέτες των εξαγωγικών προϊόντων, η αλλαγή αυτή αποδεικνύεται ότι μόνο συμπτωματική δεν είναι. Έγιναν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας”.

Σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης, ανέφερε:

“Μια από τις πρώτες ενέργειες της ΝΔ όταν ανέλβανε τη διακυβέρνηση ήταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις. Στόχος ήταν η ουσιαστική υποστήριξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Βασικός πυλώνας της προσπάθειας είναι ο αγροτοδιατροφικός τομέας.

Μετά από 30 χρόνια καταγράφηκε εμπορικό πλεόνασμα. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αρωγοί. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, υλοποιούνται επενδυτικές προτάσεις για την εξωστρεφεια, ενώ δίνουμε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εξαγωγικών επιχειρήσεων”.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ