Την επέκταση των δραστηριοτήτων της Intralot Inc σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ- από 11 σήμερα- σε ορίζοντα 2ετίας θέτει ως στόχο ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του Ομίλου στις ΗΠΑ αναφέρεται και στην προοπτική ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στα παιχνίδια που θα προσφέρει στο μέλλον η εταιρεία.’

Προφανώς η αγορά των ΗΠΑ είναι το μεγάλο στοίχημα της Intralot, θυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την Βόρεια Αμερική, και δη τις ΗΠΑ.


Ενδεικτικό το 6μηνο 2023, με το 65% των εσόδων και το 51% των λειτουργικών κερδών/ebitda να βγαίνει από την συγκεκριμένη αγορά.

Η Intralot διαθέτει πολλές δυνατότητες να δημιουργήσει σημαντική αξία στα επόμενα λίγα χρόνια καθώς τα συμβόλαια της ανανεώνονται και δημιουργούνται ροές εσόδων από νέα παιχνίδια που είναι πιθανό να ρυθμιστούν, αυτός είναι ο λόγος που η Edison ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή στα 1,62 ευρώ.

Παράλληλα προχώρησε σε σημαντική αναδιάρθρωση του κόστους και της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας.

Αυτό οδήγησε σε μια σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας (το περιθώριο EBITDA ανήλθε σε 35,7% το 2022 και σε 38,5% το πρώτο 9μηνο του 2023, σε σύγκριση με 22,6% το 2020) και μείωση του καθαρού χρέους/EBITDA σε πιο «κανονικά» επίπεδα, στο 3,4x στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023, μετά από άνοδο στο 9,8x το 2020, στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19.

Επομένως, η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση θέση από ό,τι ήταν εδώ και πολλά χρόνια.

Η διοίκηση είναι πεπεισμένη για περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας καθώς τα συμβόλαια της ωριμάζουν και οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την καθαρή δανειακή θέση της,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ