Σημαντικές επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της παραλιακής ζώνης της Αττικής.

Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη είναι το Ελληνικό.

Στόχος της Lamda Development είναι η έξυπνη πόλη του Ελληνικού να αποτελέσει υπόδειγμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αξιοποιούνται τεχνολογίες, όπως το Internet of Things (IoT), που μετατρέπουν όλα τα κτίρια και τις υποδομές σε έξυπνες, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων.

Ταυτόχρονα, δίκτυα τελευταίας γενιάς, 5G και οπτικών ινών, θα προσφέρουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα υπερυψηλών ταχυτήτων.

Κάθε εμπορική και οικιστική ανάπτυξη στη νέα πόλη του Ελληνικού θα είναι εξοπλισμένη με συστήματα που θα εξασφαλίζουν ενεργειακή αποδοτικότητα και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, με έκταση 2.000.000 τ.μ., θα είναι το πρώτο “έξυπνο” πάρκο στην Ελλάδα που θα ενσωματώνει έξυπνες λύσεις, για την ασφάλεια των επισκεπτών και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστήματα φωτισμού που θα προσαρμόζουν την ένταση ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας, αλλά και συστήματα για τη συνεχή παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ