Σήμερα, οι τιμές τόσο των νεότευκτων, όσο και των μεταχειρισμένων πλοίων είναι εξαιρετικά υψηλές, με τους αναλυτές παγκοσμίως να συμβουλεύουν τους πλοιοκτήτες να εξετάσουν την πώληση πλοίων των στόλων τους.

Screenshot

«Από μια καθαρή προοπτική του ενεργητικού παιχνιδιού και με βάση τις προοπτικές, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν tonnage και να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους», δήλωσε ο Δρ Άνταμ Κεντ, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας συμβούλων Maritime Strategies International (MSI).

Σε περιόδους αναταραχών και πληθωριστικών πιέσεων οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών εκτινάσσονται. Η “τέλεια καταιγίδα” που έχει πλήξει τον κλάδο της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων και της αύξησης των τιμών, δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους εφοπλιστές προκειμένου να πωλήσουν στο πλαίσιο επικερδών deals μεταχειρισμένα πλοία τους να επαν-επενδύσουν σε νεότερα και πιο σύγχρονα καράβια που θα προσαρμόζονται στις σύγχρονες “πράσινες” επιταγές για τη ναυτιλία.