Εκανε αίσθηση στην αγορά το deal της Ideal Holdings για την πώληση της Astir Vitogiannis στην Guala Closures.

Κατ’ αρχήν γιατί η συμφωνία ανακοινώθηκε δίχως η κοινότητα να έχει πάρει είδηση πως κάτι ετοιμάζεται από την διοίκηση της εισηγμένης.

Κατά δεύτερον επειδή η υπεραξία (σε καθαρούς όρους) που δημιουργήθηκε υπολογίζεται στα 65 με 68 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου και το team του πέτυχαν σε εύλογο επενδυτικό χρόνο να πάρουν μία οικογενειακή επιχείρηση, να την αναμορφώσουν διοικητικά, λειτουργικά, παραγωγικά να την ενισχύσουν χρηματοδοτικά σε σημείο που προχώρησε σε εξαγορά του 75% του μ.κ της ΝοτιοΑφρικανικής Coleus μεγεθύνοντας την σε βαθμό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ιταλικού ομίλου.

Η Guala Closures από τα μεγαλύτερα ονόματα στην διεθνή αγορά μεταλλικών πωμάτων εξαγόρασε την Astir Vitogiannis- με τον Στέλιο Βιτογιάννη να ξεκινά από την Αυλώνα μία μικρή εξειδικευμένη εταιρεία- που στα “χέρια” των ανθρώπων της Ideal Holdings “πλάσθηκε”, μεγεθύνθηκε, απόκτησε εκτόπισμα και good will αποφέροντας σημαντική υπεραξία και όφελος τόσο στην οικογένεια (Βιτογιάννη) όσο στους μετόχους της εισηγμένης.

Σε ανάλογη κλίμακα η Ideal Holdings είχε “δείξει” το πόσο μεθοδικά και αποτελεσματικά δουλεύει στην περίπτωση της Three Cents– που πουλήθηκε στην Coca Cola HBC για 45 εκατ.- Οκτώβριο του 2022.

  • ( * ) κατά τον κεντρικό ήρωα της Πατρίσια Χάϊσμιθ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ