Η διοργάνωση – θεσμός Greek Exports Forum & Awards 2024 ανέδειξε και επιβράβευσε τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά, που κινήθηκε υπό την επήρεια των γεωπολιτικών συγκρούσεων και των υψηλών κοστολογίων.

Η Τελετή Απονομής των Greek Exports Awards 2024 διεξήχθη υβριδικά,  με φυσική παρουσία στο Divani Apollon Palace & Thalasso και μέσα από το LiveOn Expo Complex.

Όπως και κατά την πρωινή παρέμβασή του ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) – Managing Director, Great Exhibitions, έτσι και κατά την βραδιά των βραβεύσεων, τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης των γραφείων ΟΕΥ και φυσικά στην τεχνολογική υποστήριξη αυτών.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι “στους εξαγωγείς οφείλεται η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, τα τελευταία χρόνια. Οι μόνιμες σταθερές είναι η αγωνία, ο πόνος, η υπομονή, η επιμονή, οι επενδύσεις.”

Ως μεταβλητές χαρακτηρίζονται οι αλλαγές πολιτικών που πολλές φορές δημιουργούν εμπόδια για τα οποία θα πρέπει να πείσουμε την κυβέρνηση.

Οι ιθύνοντες πρέπει να καταλάβουν και να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως “πού είναι η ψηφιοποίηση των εμπορικών μας γραφείων”, “γιατί η επικοινωνία συνεχίζει να γίνεται με έναν παραδοσιακό τρόπο;” “Είναι δυνατόν να μιλάμε για 59 γραφεία, τα περισσότερα υποστελεχωμένα, 37, και πολλές χώρες να είναι ακάλυπτες;”.

Υπήρξε μεγάλη αύξηση των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι ένα καλό στοιχείο.

Όμως εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε τους χειροκροτητές ούτε τους επικριτές, αλλά για να καταθέτουμε προτάσεις.

Πρέπει να γίνει αναδιάρθωση του κλάδου των ΟΕΥ με νέους ανθρώπους, να εφαρμοστεί η ψηφιοποίηση, οι νέοι μπορούν να έχουν άμεση δικτύωση με κοινωνικά δίκτυα, άμεση επικοινωνία με τον κόσμο.

Ο στόχος όλων να ανοίγουμε δρόμους και να μην δημιουργούμε εμπόδια. Αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον κάντε στην άκρη και αφήστε τους εξαγωγείς να κάνουν τη δουλειά τους” είπε ο κ. Καλαμπόκης. 

Αλκ. Καλαμπόκης (ΣΕΚ): Πρέπει να ενταθούν οι ενέργειες ενδυνάμωσης του ελληνικού brand

Greek Exports Forum & Awards 2023: Ο «οδικός χάρτης» για τα νέα εξαγωγικά ρεκόρ

Πρέπει να ενισχυθούν τα γραφεία ΟΕΥ

Greek Exports Forum & Awards 2021: Η ακτινογραφία των εξαγωγών και οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν

Αντίστροφη μέτρηση για την έκθεση FOOD MARKET SHOW &Edition 2 με μεγάλες συμμετοχές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ