25.7 C
Athens
17 Ιουνίου 2019, Δευτέρα
Αρχική Απόψεις

Απόψεις

Η Τρ. Πειραιώς ανοίγει πρώτη την αγορά των τραπεζικών ομολόγων

Προσπαθεί να κλείσει τα στόματα που λένε «κακά λόγια», στην Αθήνα -κυρίως- αλλά και στο εξωτερικό, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και ξεκινά με την έκδοση ενός ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier II.

H Ελλάδα είναι ουραγός στις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά ουδείς ασχολείται προεκλογικά!

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι στην 26η θέση μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI). Τι σημαίνει αυτό;

Η Costa Navarino στο …Πεκίνο

Στο Πεκίνο βρέθηκε η ηγετική ομάδα της ΤΕΜΕΣ, που διαχειρίζεται το Costa Navarino προκειμένου να προβάλλει την Πελοπόννησο και τον τουρισμό πολυτελείας στο κενιζικό κοινό.

Ας δώσουμε φως στο μέλλον μας και στο μέλλον των παιδιών μας

Στο Export Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων στις 13.6.19, στη Θεσσαλονίκη, θα ακούσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο group ομιλητών οπου θα μας αναλύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο, μια νεα αγορά αν θέλετε για τις επιχειρήσεις.

O Γιάννης Στουρνάρας έδειξε τον δρόμο της διαπραγμάτευσης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα

Η χθεσινή παρέμβαση του Διοικητή της Κεντρικής μας Τράπεζας, πέρα από τις επιφανειακές, ρηχές και μανιοκαταθλιπτικές προεκλογικές αναλύσεις, προσέφερε κι ένα χρήσιμο εργαλείο διαπραγμάτευσης για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Σε πρώτο πλάνο και πάλι το Ελληνικό

Το Ελληνικό, η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα που καθυστερεί μια ολόκληρη τετραετία, για να προχωρήσει χρειάζεται δύο υπουργικές αποφάσεις

Μια …ψηφοθηρική τροπολογία που δεν φέρνει …ψήφους αλλά προβλήματα, μηνύσεις και αγωγές….

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιούς πραγματικά εξυπηρετεί η απροσχημάτιστη παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, στην δικαστική περιπέτεια των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

Η κοινή λογική και η εμπιστοσύνη

Μεγάλη συζήτηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα. Πολλοί στάθηκαν στην παρατήρηση ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των απασχολουμένων στο Δημόσιο κατά 1.550

Η κυβέρνηση φεύγει, οι εκκρεμότητες μένουν

H κυβέρνηση όπως φαίνεται αποχωρεί, αλλά αφήνει βαριά κληρονομιά στην επόμενη. Είχε δεσμευτεί ότι έως τα μέσα του 2019 θα είχε τελειώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη εναρμόνιση του ΕΝΦΙΑ, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Γιατί είναι ανούσια η συζήτηση περί πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% ή 2,5%

Η ανάγκη δημιουργίας υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων κάθε χρόνο στην Ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό, δεν προέκυψε από μία διαστροφική τεχνοκρατική εμμονή που σκοπό είχε να βασανίσει τους Έλληνες.

Εκλογές ! Η επίσκεψη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το απόγευμα στις 18.30 επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 7 Ιουλίου.

Ποιό είναι το σχέδιο της ΝΔ για τον τουρισμό

Πέντε άξονες έχει η Νέα Δημοκρατία για τον τουρισμό, όπως τους συνοψίζει ο κ. Μάνος Κόνσολας Βουλευτής  Δωδεκανήσου και τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος

“Risk” Drain – και όχι απλώς “brain”

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αναμφισβήτητα αυτό που αποκαλούμε brain-drain, δλδ η μαζική φυγή από τη χώρα εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά του σχετικά νέου σε ηλικία.

O Μάριο Ντράγκι διαχειρίζεται τα 2 μεγάλα προβλήματα της Ευρωζώνης. Το ένα είναι η...

Είναι ο κεντρικός τραπεζίτης του “Whatever it takes”. Εγκατέλειψε τη στενή άβολη θέση της νομισματικής σταθερότητας και υποκατέστησε τις εθνικές κυβερνήσεις στηρίζοντας με “ότι χρειαζόταν” την αναπτυξιακή πολιτική και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ήρθε η ώρα του GreTURN – Ψηφίστε στο poll του Banks

Το Ελληνικό ταλέντο θα επιστρέψει αν τολμήσουμε να εφαρμόσουμε τα αυτονόητα στην χώρα μας.

Ας μηδενίσουμε το κοντέρ!

Ξεπερνώντας λίγο τα προσωπικά μου εσκαμμένα, θα κάνω ένα προσωπικό καθαρά, πολιτικό σχόλιο λόγω των ημερών.

Tο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων αποφασίζει για τα κτίρια ΠΥΡΚΑΛ

Αύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου πρόκειται να αποφασιστεί το αν θα χαρακτηριστούν ως νεώτερα μνημεία κτίρια που περιλαμβάνονται  στο βιομηχανικό συγκρότημα του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ.

Βρέχει (ν)τροπολογίες στη Βουλή…

Δεν έχει τέλος ο εκμαυλισμός της πολιτικής ζωής. Η Βουλή είναι ανοιχτή ενώ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, κάποιοι θυμήθηκαν να κυρώσουν τώρα διεθνείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί πριν από πολλούς μήνες

Το διακύβευμα στην ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές, το power game για την Προεδρία, τα...

Τώρα που ο κουρνιαχτός των Ευρωεκλογών έχει περάσει, τι προμηνύει το νέο πολιτικό τοπίο, οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων στην ΕΕ καθώς και το power game για τις υψηλές πολιτικές θέσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Οι τράπεζες οφείλουν να παρέμβουν στην Creta Farms

Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, ο Μάιος ήταν ένας κακός μήνας για την Creta Farms. Οι πωλήσεις του Ομίλου ήδη απέχουν 2,5 εκατ. Ευρώ από το προϋπολογισμό, οι πιστωτικές γραμμές της έχουν παγώσει, η ανασφάλεια κυριαρχεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ