5.6 C
Athens
16 Φεβρουαρίου 2019, Σάββατο
Αρχική Απόψεις

Απόψεις

Ανάγκα Φρανκφούρτης και ο Φλαμπουράρης πείθεται….

Είναι οι τράπεζες που θα καθορίζουν τον τρόπο ρύθμισης του υπολοίπου της οφειλής. Ανάλογα με το προφίλ του κάθε δανειολήπτη, οι τράπεζες θα προσφέρουν μια δέσμη εναλλακτικών επιλογών . Όχι τα Δικαστήρια...

Ενισχύθηκε το 2018 η αγορά των προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας

Κινητά τηλέφωνα και λευκές συσκευές αγόρασαν κατά τη διάρκεια του 2018 οι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι έδειξαν ότι ενδιαφέρονται για gadgets, ιδίως σε περιόδους προσφορών όπως αποδείχθηκε κατά την περίοδο του Black Friday.

Ελλάδα. Η μοναδική χώρα στον πλανήτη που απαγορεύει τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Η Ελλάδα, με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, χάνει μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Χάνει το τρένο της Παιδείας.  Η Ελλάδα θυσιάζει τον πολιτισμό στον βωμό της επίπλαστης ευημερίας με δανεικά.

ΔΕΗ: Νέος διαγωνισμός για τους λιγνίτες….μετά τις εκλογές…

Μετά το μεγάλο φιάσκο, το υπουργείο Ενέργειας είχε ...στενές επαφές με τις αρχές ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGcomp) στις Βρυξέλλες.

Επεκτείνεται η σεζόν στο Costa Navarino

Κάθε χρόνο και λίγο νωρίτερα προσπαθεί να φέρει τη σεζόν στην Costa Navarino, η ΤΕΜΕΣ, η οποία έχει εντάξει στα πλάνα της τη δωδεκάμηνη λειτουργία του εμβληματικού συγροτήματος της Μεσσηνίας.

Ποιος θα εξυγιάνει το Υπερ-Ταμείο Εξυγίανσης των ΔΕΚΟ;

Το περιβόητο Υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με το οποίο η κυβέρνηση υποθήκευσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια, έναντι του δανείου των 86 δις Ευρώ που πήρε το 2015, τελικά ίσως χρειάζεται εξυγίανση.

Από τη Σκύλλα (του λαϊκισμού) στη Χάρυβδη (των μαζικών πλειστηριασμών)

Το βασικό σχέδιο είναι να μπορέσουν οι τράπεζες να περιλάβουν τους 231.000 δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη ο οποίος καταργείται σε λίγες μέρες, στα πακέτα δανείων που τιτλοποιούν και πωλούν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές και funds.

Ευρωσκεπτικισμός: Ο εφιάλτης των Ευρωπαίων

Πολλά τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη μέσα στο 2019, με ισχυρό πονοκέφαλο να δημιουργεί στους Ευρωπαίους η ραγδαία άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κρατήσει τα διαθέσιμά της…μέχρι τις εκλογές

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης συναντήθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν από κοινού να ανασταλεί έως τις 30 Ιουνίου 2019, η υποχρέωση των ΟΤΑ α' και β΄ βαθμού να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος

O Πειραιάς μεγαλώνει αλλά και …μαραζώνει…

Το Ε.Β.Ε.Π. επισημαίνει ότι στον Πειραιά, σύμφωνα με μελέτες, εκτιμάται ότι το 60% των κτιρίων είναι κατασκευασμένα πριν από το 1970.

Κ. Χατζηδάκης: Παρά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, οι τράπεζες έχουν χάσει το 90% της αξίας...

Η ανακεφαλαιοποίηση πήγε χαμένη, οι τράπεζες έχουν χάσει το 90% της αξίας τους και τα κόκκινα δάνεια έχουν χτυπήσει ρεκόρ πανευρωπαϊκό ίσως και παγκόσμιο.

Φ. Κουρμούσης: Ο εξωδικαστικός έσωσε από πτώχευση 1.600 επιχειρήσεις

Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις, που μπήκαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, εάν δεν υπήρχε, θα είχαν κλείσει τώρα, θα είχαν πτωχεύσει

H κυβέρνηση βιάζεται, οι εκλογές πλησιάζουν…

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί, με εντολή Π. Σκουρλέτη, όλες οι κομματικές οργανώσεις και δομές του ΣΥΡΙΖΑ, κουρασμένες και ναρκωμένες από την τρυφηλή ζωή στον κρατικό μηχανισμό, για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ακόμη και νωρίτερα από τον Μάιο

Αποφάσισαν το οριστικό τέλος του Νόμου Κατσέλη. Κριτήριο το Εισόδημα όχι η αξία της...

Καταργείται η διάταξη που ίσχυε στον παλαιό νόμο Κατσέλη ότι όποιος έμπαινε στις πρόνοιες του νόμου αποκτούσε ασυλία έως και για 3 χρόνια.

Δεν έπεισε τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ προσγείωσε απότομα τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για μία ακόμη εύκολη αξιολόγηση στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Οικονομικός – Δικαστικός Πραγματογνώμονας; Χρειάζεται; (Εύλογες ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις)

Γιατί χρειαζεται ένας πραγματογνώμονας; Ποιο είναι το αντικείμενο του και τι έχει να προσθέσει; Τι ακριβώς θα κάνει;

Με ποια δεδομένα κάθονται στο τραπέζι σήμερα οι Τραπεζίτες με τον Πρωθυπουργό

Η αγωνιώδης αναζήτηση ενός εύπεπτου προεκλογικού αφηγήματος «κοινωνικής ευαισθησίας» και δήθεν προστασίας της «λαϊκής πρώτης κατοικίας», από το Μέγαρο Μαξίμου, έχει μέχρι στιγμής μπλοκάρει κάθε λύση και πρόταση εξυγίανσης και λύσης στο κυρίαρχο οικονομικό πρόβλημα της χώρας

Εδώ αγοράζουν οι ξένοι για δευτερεύουσα κατοικία στην Ελλάδα

Σε «σταθερές αξίες» όπως οι Κυκλάδες, αλλά και στην πολλά υποσχόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα εστιάζουν τώρα οι ξένοι επενδυτές για αγορά β’ κατοικίας στην Ελλάδα

Ένας ακόμα χαμένος χρόνος;

Κρατικοποιήσεις, αναδιαρθρώσεις μέσω ανακεφαλαιοποίησης, ή ακόμα και «μπάλα στην εξέδρα» δηλαδή, καθυστέρηση. Θα είναι απολύτως καταστροφικό, να περάσει ένας ακόμα χρόνος χωρίς ουσιαστική πρόοδο στον θέμα των κόκκινων δανείων.

Οι τιμές των ομολόγων στη διατραπεζική δεν απεικονίζουν τις συνθήκες δανεισμού με νέα ομόλογα

Οι αγορές περιμένουν την προκήρυξη των εκλογών και η κυβέρνηση επιβραδύνει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων κάνοντας καθημερινά προεκλογικές παραχωρήσεις που δεν βοηθούν το επενδυτικό κλίμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ