7 C
Athens
11 Δεκεμβρίου 2018, Τρίτη
Αρχική Απόψεις

Απόψεις

Λίγος κόσμος, πολλά ερωτηματικά στη Νέα Υόρκη

Στην απελπιστικά άδεια αίθουσα του Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, η γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν ήταν απαραίτητη. Οι περισσότεροι από τους ακροατές -επενδυτές(;), ήταν ελληνικής καταγωγής ή είχαν κι έχουν κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα στην Ελλάδα.

Ποιοι διοικούν τις μεγάλες επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας στη χώρα;

Θα ήταν σωστό και δίκαιο οι αμοιβές των εν λόγω διοικητικών στελεχών να μην υπερβαίνουν ούτε κατά ένα ευρώ τον μέσο όρο των αμοιβών που απολάμβαναν τα τελευταία τρία χρόνια πριν αναλάβουν τη διοίκηση κρατικών εταιριών.

Δόθηκε τελικά παράταση για τις αιτήσεις Κοινωνικού Μερίσματος

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018. 

Όταν η …ζάχαρη δείχνει τον δρόμο και τα αδιέξοδα του τραπεζικού μας συστήματος

Σημασία έχει ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην ΕΒΖ είναι ενδεικτικά της παθογένειας που επικρατεί στην Ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

Nέα θυμωμένη απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα για fake news σε δημοσίευμα

Παλιά ψεύδη και συκοφαντικά δημοσιεύματα επαναλαμβάνονται λέει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας αναλυτικά σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με την...

Γράμμα από τις Βρυξέλλες: Μια κομματική εκδήλωση με ευρύτερο περιεχόμενο

‘’Η αποχή και η αδιαφορία , είναι μια λάθος στάση ιδιαίτερα αυτή την εποχή για την πατρίδα μας. Έχουμε ανάγκη από την ώθηση, τις...

«Oι καζινάδες» πανηγυρίζουν. Ο Τσακαλώτος τα έδωσε όλα

Τη διάθεση της κυβέρνησης να προσδώσει μεγάλη υπεραξία στην επιχειρηματική δραστηριόητα του τζόγου απεικονίζει η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, στη Βουλή και κυριολεκτικά αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά

Προεκλογικά δωράκια σε «φίλους». Νέοι δικαιούχοι για τα αναδρομικά

Διευρύνεται, διογκώνεται και επιβαρύνεται ο κατάλογος των δικαιούχων που ανήκουν σε ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ και θα πάρουν αναδρομικά από την κυβέρνηση.

Ετοιμασθείτε. Επίκειται επίθεση ξένων τραπεζικών ομίλων στην Ελλάδα

Η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στις πιθανές λύσεις για το “καυτό θέμα” των 86 δισ Ευρώ σε “κόκκινα δάνεια” που επιβαρύνουν το τραπεζικό σύστημα που εμποδίζουν όχι μόνο την έξοδο στις αγορές αλλά και την ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας.

Τα “κίτρινα γιλέκα”: άλλη μια υπενθύμιση της ύπαρξης ευνοϊκών συνθηκών ενίσχυσης του λαϊκισμού στον...

Οι διάσπαρτες στη Γαλλική επικράτεια εκδηλώσεις ενός κατ’ ευφημισμό ή ενδεχομένως και υπό διαμόρφωση «αντικομφορμιστικού» κινήματος, αυτού των «κίτρινων γιλέκων»

Η απώλεια του Κοινωνικού Προσώπου των Ελληνικών Τραπεζών.

Μετά και το, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο, πρώτο Συνέδριο για τα Κόκκινα Δάνεια (NPL SUMMIT 2018), την περασμένη Πέμπτη, δεν μου έμεινε πλέον καμία αμφιβολία για το που το πάνε οι Ελληνικές Τράπεζες.

Η φτώχεια δεν φεύγει με επιδόματα

Τη φτώχεια την αντιμετωπίζεις με δουλειές όχι μ’ επιδόματα. Με δουλειές πραγματικές από αυτές που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία κάποιοι κάπου στον κόσμο είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να τα αποκτήσουν

Tι θα πουν οι Έλληνες στους Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη;

Πέρυσι, στο αντίστοιχο επενδυτικό συνέδριο της Νέας Υόρκης, ακριβώς στο τέλος του έτους, το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πρωθυπουργού, προκάλεσε θυμηδία στο ακροατήριο.

Μαύροι καπνοί πάνω από τις ΕΠΥ

Δεν κλείνει ο κύκλος με τα προβλήματα των ΕΠΥ. Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι όλη Ευρωπαϊκή Ενωση, για αυτό και ακούγεται ότι θα γίνουν προσπάθειες να αλλάξει η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία τους

Οι εργοδοτικοί φορείς της χώρας καλό είναι να συνεργάζονται

Οι εργοδοτικοί φορείς πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους και να αποφεύγουν τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις οργανώσεις.

Μια πολύγλωσση διαδήλωση για το κλίμα, στην πρωτεύουσα της Ευρώπης

Περισσότεροι από 60 χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με την Βελγική αστυνομία, ξεχυθήκαν την περασμένη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στους δρόμους της Βελγικής και Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας,

Περίεργα παιχνίδια με τα ακίνητα των τραπεζών

Είναι πολύ πιθανό όλα όσα καταγγέλλονται, να συμβαίνουν εν αγνοία των διοικήσεων των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Έτσι θα διανεμηθεί το Κοινωνικό Μέρισμα. Tην Τρίτη ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Το αργότερο μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά περιμένουν να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, το κοινωνικό μέρισμα από 250 έως και 1.350 ευρώ.

Brain Drain: Ποιος θα σύρει το κάρο της ανάπτυξης

Το θέμα της μετανάστευσης μυαλών (brain drain) είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που όφειλε να μας απασχολεί. Ως κοινωνία πρωτίστως και ως πολιτικό σύστημα.

Στις φτώχειας τον καιρό, κάθε Ευρώ πρέπει να μετράει διπλό…

Το μυστικό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν πλουτίσει. Με τη δουλειά του ουδείς έγινε πλούσιος. Μόνο η ενεργητική διαχείριση των εσόδων από την εργασία μπορεί να φέρει αξία και περισσότερα χρήματα στο κάθε νοικοκυριό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ