Για 12η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ θα διοργανώσουν το συνέδριο-θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum, το οποίο και φέτος θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα Greek Exports Awards. Στην τελετή βράβευσης συμμετείχε με ομιλία του ο κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Enterprise Greece ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο οργανισμός ενσωματώνει όλες τις οργανικές ομάδες του εξαγωγικού τομέα και αποτελεί μοχλό εξωστρέφειας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην οικονομική διπλωματία. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, επαναπροσδιορίζονται οι στόχοι, με μια νέα δυναμική και με αυξημένες προοπτικές, εφαρμόζοντας στοχευμένο σχέδιο εξωστρέφειας”.

Συνεχίζοντας ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece τόνισε ότι ο οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων “και ενισχύουμε τις προσπάθειές σας. Τα τελευταία 4 χρόνια καταγράφεται μια συνεχής αύξηση των εξαγωγών σε 23 εξαγωγικούς προορισμούς. Η αύξηση αυτή από το 2020 έως το 2023 ξεπερνά το 100%”.

Σχετικά με τις δράσεις του Enteprise Greece ανέφερε: “Έχουμε ενισχύσει τις ελληνικές εξαγωγές, υλοποιώντας καινοτόμα προγράμματα προώθησης των παραγωγικών μας κλάδων. Έχουμε εντείνει τις προσπάθειες να δικτυώσουμε Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, διαργανώσαμε κα διοργανώνουμς  εκπαιδευτικά προγράμματα για εξαγωγικές επιχειρήσειςπου επιθυμούν να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, ενημερώνουμε τους εξαγωγείς για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αναβαθμίσαμε υπηρεσίες συμβουλευτικής”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γιαννόπουλος σε μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, την Εxport Help Desk. Πρόκειται όπως ανέφερε για ένα καινοτόμο εργαλείο που βοηθά τις εταιρείες, δίνοντας νέες ευκαιρίες εξαγωγών. Υπάρχει καθημερινή ενημέρωση των επιχειρήσεων για εξαγωγικές διεργασίες και αγορές του εξωτερικου”.

Και συνέχισε:

“Πιστεύουμε πως η συνεργασία ολων συναινεί στην διασφάλιση μιας συνεπούς και αποτελεσματικής παρουσίας μας στις παγκόσμιες αγορές. Διερευνούμε νέες ευκαιρίες και εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Το σίγουρο είναι πως αν δεν καινοτομήσουμε δεν θα πετύχουμε. Οι εξαγωγείς έδειξαν ανθεκτικότητα και εμείς τους λέμε ότι η Εnterprise Greece είναι εδώ για να τους βοηθήσει. Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με οδηγό την καινοτομία και την αριστεία”. 

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ