Η διοργάνωση Greek Exports Forum & Awards διαχρονικά δίνει την ευκαιρία στους εν δυνάμει εξαγωγείς να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, θεσμικούς και λοιπούς παράγοντες της αγοράς, να συζητούν για τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, καθώς και για τα τελευταία αναπτυξιακά προγράμματα. Επιπλέον, επιτυχημένοι εξαγωγείς παρουσιάζουν τα success stories τους και μοιράζονται τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2024 #gefa24 διοργανώθηκαν την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, ΕΝΔΥ ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών και την ethosEVENTS.

Το “παρών” στο συνέδριο-θεσμό Greek Exports Forum & Awards έδωσε με ομιλία του κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων ο κ. Ελευθέριος Βλαχογιάννης, Επικεφαλής Συναλλακτικής Τραπεζικής Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Eurobank SA.

Ο κ. Βλαχογιάννης επεσήμανε κάποιες γεωπολιτικές, οικονομικές εξελίξεις τις οποίες όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, καθώς αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρείν.

  1. Πολιτικός παράγοντας. Υπάρχει πολιτική βούληση για την ψηφιοποίηση. Υπάρχει βούληση να μεταβούμε σε ένα παραγωγικό μοντέλο που προάγει την κυκλική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Είναι προφανές ότι περνάμε από το globalization στο de-globalization. Η χρονιά 2024 είναι το έτος που το 60% του πλανήτη μας ψηφίζει. 
  2. Οικονομικοί παράγοντες. Μετά από τόσα χρόνια είμαστε σε μία περίοδο ανάπτυξης που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με ρυθμό 2-2,3 %. Υπάρχουν πρωτοβουλίες τραπεζών για επενδύσεις υπέρ εξαγωγικών εταιρειών. Να προσέχουμε τον πληθωρισμό και τα μεγάλα κρατικά χρέη σε όλον τον κόσμο.
  3. Κοινωνικοί παράγοντες. Η Υγειονομική κρίση επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τα πάντα τα κάνουμε από το σπίτι μας, αυτοί είναι οι πελάτες μας, σκέφτονται ψηφιακά, τα κάνουν όλα από το σπίτι τους. Είναι μια γενιά που απαιτεί να έχουμε οικολογική συνείδηση και να έχουμε ασφάλεια στις συναλλαγές.
  4. Τεχνολογικοί παράγοντες. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους κατάλληλους, αξιόπιστους συνεργάτες. Να υπάρχει σωστή ενημέρωση, να είμαστε προσαρμοστικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ