Προηγμένους αλγόριθμους που έχουν ως στόχο να εντοπίζουν οικονομικές απάτες στο Διαδίκτυο ξεκίνησε να χρησιμοποιεί η Revolut, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη fintech εταιρεία στην Ευρώπη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη κίνηση της εταιρείας στο ευρύτερο στρατηγικό της πλάνο να χτίσει «τεχνολογικές μηχανές» που θα προσφέρουν ταχύτερη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο και θα υποστηρίξουν την μεγάλη ανάπτυξη της πελατειακής βάσης.

Εκτός από την αυστηρή διαδικασία ελέγχου κατά το άνοιγμα λογαριασμού που περνάνε όλοι οι χρήστες της Revolut κατά τη στιγμή της εγγραφής τους, η οποία περιλαμβάνει το σκανάρισμα ταυτότητας ή διαβατηρίου και την λήψη μιας selfie για πιστοποίηση ταυτότητας και την εκτέλεση ελέγχων ιστορικού σε παγκόσμιες βάσεις δεδομένων, η Revolut έχει πλέον αναθέσει μια προσωπική βαθμολογία κινδύνου στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες της. Αυτό σημαίνει δυναμικά και εξατομικευμένα προφίλ κινδύνου που βασίζονται στις ατομικές συνήθειες συναλλαγών αντί για στάσιμα και αυθαίρετα όρια στους λογαριασμούς. Σύμφωνα με τη Revolut, οι πελάτες της θα αρχίσουν να παρατηρούν τα υπάρχοντα όρια να καταργούνται κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την έναρξη της νέας υψηλής τεχνολογίας δυναμικού αλγορίθμου για το εξατομικευμένο risk scoring κάθε πελάτη. Τέτοια τεχνολογία αιχμής δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν στη χρηματοπιστωτική αγορά. Θα μας επιτρέψει να επικεντρώσουμε πραγματικά τις προσπάθειες ανίχνευσης ύποπτης δραστηριότητας και να επιτρέψουμε στους κανονικούς χρήστες μας να χρησιμοποιούν τη Revolut χωρίς καμία ενόχληση» αναφέρει ο Δημήτρης Λιτσικάκης, Country Manager Greece, Cyprus & Malta για την Revolut.

Το νέο μοντέλο ρίσκου εξελίσσει τη κλασική αξιολόγηση κινδύνου πελατών. Με αυτόν τον τρόπο η Revolut μπορεί να ανιχνεύει, να αναλύει και να κλειδώνει σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε ύποπτα πρότυπα συναλλαγών και δίκτυα που ενδεχομένως σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Όλα τα προφίλ πελατών πλέον εμφανίζονται εσωτερικά με έναν πολύ ευδιάκριτο τρόπο. Συνήθως, θα έπαιρνε τουλάχιστον 1 ώρα για έναν επαγγελματία που εργάζεται στο τμήμα της συμμόρφωσης (compliance) για να συλλέξει και να αναλύσει την ίδια ποσότητα πληροφορίας, την στιγμή που τα προφίλ με γραφήματα διαβάζονται και γίνονται κατανοητά σε δευτερόλεπτα», εξηγεί ο κ. Λιτσικάκης.

Η Revolut δημοσίευσε επίσης στοιχεία σχετικά με την επιτυχία στην προστασία των πελατών από την απάτη με κάρτες: από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία των εικονικών καρτών μίας χρήσης τον Μάρτιο, η εταιρεία έχει μειώσει κατά 35% τις περιπτώσεις απάτης με κάρτες.

Απευθυνόμενοι κυρίως σε πελάτες που κάνουν συχνά online αγορές με τις κάρτες τους, τα στοιχεία της κάρτας που συνδέονται με τις εικονικές κάρτες μίας χρήσης της Revolut καταστρέφονται αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους και δημιουργούνται αυτόματα νέα στοιχεία κάρτας μέσα στην εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν γίνει κυβερνοεπίθεση σε έναν μεγάλο online έμπορο και διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με αριθμό πιστωτικών καρτών, οι πελάτες της Revolut προστατεύονται πλήρως καθώς τα στοιχεία της κάρτας που θα χρησιμοποιούσαν για να συναλλάσσονται δεν υπάρχουν πλέον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ