Η διοργάνωση Greek Exports Forum & Awards διαχρονικά δίνει την ευκαιρία στους εν δυνάμει εξαγωγείς να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, θεσμικούς και λοιπούς παράγοντες της αγοράς, να συζητούν για τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, καθώς και για τα τελευταία αναπτυξιακά προγράμματα. Επιπλέον, επιτυχημένοι εξαγωγείς παρουσιάζουν τα success stories τους και μοιράζονται τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2024 #gefa24 διοργανώθηκαν την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, ΕΝΔΥ ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών και την ethosEVENTS.

Στο βήμα ανέβηκε η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο της βραδιάς των βραβείων.

Οι εξαγωγές στοίχημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Mιλώντας ενώπιον μιας κατάμεστης αίθουσας, η κα Παπαδημητρίου δήλωσε:

“Οι εξαγωγές αποτελούν κρίσιμο πυρήνα της οικονομίας και στοίχημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι ένας δυνατός παίκτης, παρ’ όλ’ αυτά η κυβέρνηση έχει αναλάβει δράση για να ενισχύει την βιομηχανία. 

Η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια έχουμε στρατηγική για την βιομηχανία με στόχο να αυξήσουμε τις εξαγωγικές θέσεις εργασίας, το ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση και όλα τα αρμόδια υπουργία εργαζόμαστε για τη βελτίωση του επχιερηματικου περιβάλλοντος, κάνοντας την Ελλάδα πιο ελκυστική.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης εκπονούμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων με στόχο ένα διαφανές και φιλικό πλαίσιο. Το νέο αυτό πλαίσιο θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διεξάγουν τις δραστηριότητες με μικρότερο κόστος”.

Αναφερόμενη στη διεθνή συγκυρία, η κα Παπαδημητρίου είπε:

“Στη σημερινή παγκόσμια σκηνή, μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας (Mέση Aνατολή, Ουκρανία) η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως σημαντικός παίκτης των εξαγωγών, δείγμα της ανάπτυξης των τελευταίων ετών”.

Και πρόσθεσε:

“Ο ρυθμός ανάπτυξης που παρουσίασε η ελληνική οικονομία το 2023 ανήλθε στο 2%. Εν πολλοίς οφείλεται στις εξαγωγές που αποτελούν μοχλό της οικονομικής δραστηριότητας”.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ