Μπορεί, με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να αίρεται η εκκρεμότητα για την εισφορά και του The Mall Athens στην Lamda Malls (θυγατρική της Lamda Development) και να ανάβει το…πράσινο φως για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, το καίριο ερώτημα όμως αφορά στο fair value της δημόσιας εγγραφής.

Χρηματιστές υπολογίζουν ως εύλογο ένα τίμημα, με βάση τα 61,3 εκατ. ευρώ, που είχε διαθέσει η Varde Partners για να αποκτήσει το 31,7% της θυγατρικής, τα 25 εκατ. της επένδυσης για την επέκταση του Golden Hall, μέσω της ανακατασκευής και αξιοποίησης του γειτονικού κτηρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).

Στην Lamda Malls ανήκουν η Lamda ΔΟΜΗ και η ΠΥΛΑΙΑ ΑΕ (έχει το Mediterranean Cosmos/Πυλαία Θεσσαλονίκης).

Δεδομένης της αύξησης των τιμών των ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή, όπου εδρεύουν τα εμπορικά κέντρα της Lamda Malls η εταιρεία θα μπορούσε να αντλήσει άνετα (τουλάχιστον) 300 με 350 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον, πως η Varde Partners, μέσω της Wredd LLC, ελέγχει και το 56,57% του μ.κ της Trastor, θυγατρική του ομίλου Πειραιώς.

Το αμερικανικό mega fund (εδρεύει στη Μιννεάπολη) αλλά με σουηδικές καταβολές (Vaerde= αξία στα σουηδικά) με υπό διαχείριση assets 15 δισ$ είχε κατά το παρελθόν δείξει ενδιαφέρον για NPLs, του κλάδου real estate.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 11/02/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here