Αυξημένες συναλλαγές, αγορές πακέτων από τους βασικούς μετόχους και “τρέξιμο” της μετοχής στο ταμπλό, φουντώνουν τα σενάρια που φέρουν την οικογένεια Γκινοσάτη να προετοιμάζει την έξοδο της Flexopack από το ΧΑ.

Επί σειρά ετών στη μετοχή της εισηγμένης πραγματοποιούνταν ελάχιστες ή ακόμη και καθόλου πράξεις.

Υπήρχαν συνεδριάσεις, που η μετοχή δεν “άνοιγε” καν, όπως συνηθίζεται στην χρηματιστηριακή ορολογία για τίτλους που δεν κάνουν καν μία πράξη.

Μέχρις ότου, προ 3-4 εβδομάδων ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς από τα μέλη της οικογένειας Γκινοσάτη (Σταμάτη, Γεώργιο και Νικόλαο) που κέντρισαν την προσοχή των χρηματιστών. Οι φήμες έγιναν εντονότερες όταν οι βασικοί μέτοχοι απέκτησαν το 5,01% του μ.κ που έλεγχε-μέχρι πρόσφατα- η Competrol Establishment (της οικογένειας Olayan). Συν τω χρόνω η μετοχή κατακτούσε το ένα υψηλό μετά το άλλο, ξεπερνώντας τα 8,10 ευρώ. Στα 100 εκατ. πλησιάζει η χρηματιστηριακή αξία, η οικογένεια Γκινοσάτη ελέγχει- πλέον- το 62,2% του μ.κ. Στην περίπτωση που αποκτήσει και το 5,107% της Collins Stewart θα πρέπει να αναμένεται και η γνωστοποίηση της πρόθεσης για έξοδο από το ΧΑ.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 11/02/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here