Από χθες η χώρα μας άλλαξε τα κριτήρια για ποιος πρέπει να κάνει έλεγχο για τον κορονοϊό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στερεύουν τα σχετικά διαγνωστικά κιτ. Όμως, επιφανείς επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτό είναι τραγικό λάθος και υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει χωρίς κιτ, με βάση οδηγίες που έχει εκδώσει ο ΠΟΥ.

Ο ίδιος ο ΠΟΥ εξέδωσε χθες έκκληση προς όλες τις χώρες να μην περιορίσουν τους διαγνωστικούς ελέγχους, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί η πανδημία στα τυφλά. Ο ΠΟΥ συνιστά να επιβεβαιώνονται τα κρούσματα του ιού, ακόμα και σε ήπιες περιπτώσεις. 

Πολλοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η χώρα μας διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό, που μπορεί να διενεργήσει μοριακές εξετάσεις PCR και μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να αυξηθεί το δυναμικό της χώρας και να καλυφθούν οι ανάγκες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει πρωτόκολλα από 8 χώρες πως να γίνεται η ανάλυση για κορονοϊό με τεχνολογία PCR χωρίς τη χρήση κιτ.

Θεωρούν ότι είναι ζωτικής σημασίας να μη σταματήσει ο έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλους όσοι συμπτώματα και στις επαφές τους. Μάλιστα, αναφέρουν ότι το ίδιο λάθος έκαναν και οι Ιταλοί με δραματικές συνέπειες, ενώ η Νότιος Κορέα και η Γερμανία, που διενεργούν πολλούς ελέγχους έχουν καταφέρει να μην έχουν τόσα πολλά θύματα.

Πηγή γραφήματος: New York Times

Στο μεταξύ έχει σημασία να δει κανείς ποιες εκτιμήσεις έχουν κάνει οι ίδιοι οι Κινέζοι για τη σχέση και την αναλογία μεταξύ των επιβεβαιωμένων και μη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην επιδημία του Wuhan. Στο επόμενο γράφημα αποτυπώνονται τα επίσημα δεδομένα, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, όταν η επιδημία είχε αρχίσει να ελέγχεται.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ