Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά Πλουσιότερων Χωρών του Κόσμου (G7), μετά τα πάρτι, τις χειραψίες και τα μπάρμπεκιου, πήραν σημαντικές αποφάσεις. Από αυτές η μία, η οικονομική ξεχωρίζει για πρόκειται για ένα μεγάλο, ιστορικό βήμα εξουδετέρωσης των φορολογικών παραδείσων, ένα βήμα δικαιοσύνης.

Μέχρι σήμερα, τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, οι μισθωτοί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο στη χώρα όπου ζουν και εργάζονται. Αντιθέτως οι μεγάλες εταιρείες είχαν -κι έχουν ακόμη- το προνόμιο να διαλέγουν σε ποια χώρα θα φορολογηθούν.

Αυτό το καθεστώς αποφάσισαν να καταργήσουν οι G7. Τουλάχιστον αυτό διακήρυξαν.

Ελάχιστο διεθνή φόρο 15% στις πολυεθνικές επιχειρήσεις προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροαποφυγή  αποφάσισαν οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά Πλουσιότερων Χωρών του Κόσμου (G7), ολοκληρώνοντας χθες τις εργασίες της τριήμερης συνόδου κορυφής στην Κορνουάλη της Αγγλίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία τεράστιας ουσιαστική και σημειολογικής σημασίας…

Οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου αποφάσισαν επίσης τη συνέχιση των οικονομικών μέτρων στήριξης «για όσο καιρό χρειαστεί». Δεν παρέλειψαν να στραφούν κατά της Ρωσίας και της Κίνας, ζητώντας από την πρώτη να καταστήσει υπόλογους τους κυβερνοεγκληματίες και να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες και από τη δεύτερη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όσον αφορά την καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Το κοινό ανακοινωθέν της G7 δεσμεύεται ακόμη για τη χορήγηση τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19 προς τις φτωχότερες χώρες και επαναλαμβάνει την υπόσχεση για κατάργηση των επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα από το 2025, στα πλαίσια της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ