Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Θεσμική ομιλία παρέθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του 4oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Ως άνθρωποι της αγοράς βλέπουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε με προτάσεις για την καλύτερη δυνατή βελτίωση. Χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των εργαζόμενων, συνταξιούχων και Πολιτείας.

Η ανάπτυξη των ΤΕΑ πρέπει να γίνει με κανόνες. Θεωρώ ότι αποτελεί μονόδρομο η ανάπτυξη τους.

Πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων για την επίτευξη κοινού στόχου. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Δίνω βαρύτητα σε ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Εκτός συνόρων δίδονται κίνητρα στον 3ο πυλώνα. Ως ΕΕΑ οφείλουμε να αναδείξουμε και αυτήν την πτυχή.

Προϋπόθεση είναι η ισχυροποίηση της οικονομίας και η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες.

Είναι αλήθεια ότι έγιναν κινήσεις από την κυβέρνηση, αλλά είναι αρκετές; Τα νοικοκυριά πιέζονται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Τα μέτρα επιδοτήσεων με τα market pass κτλ στοχεύουν στην ανακούφιση των ευάλωτων, αλλά δεν δίνεται λύση στα προβλήματα.

Η έλλειψη ρευστότητας και το υψηλό κόστος των επιχειρήσεων αποτελεί τροχοπέδη. Σχεδόν το 85% των ΜμΕ επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένο από τραπεζικά και χρηματοδοτικά εργαλεία. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Το ιδιωτικό χρέος ανέβηκε στα 260 δισ. ευρώ. Ο προβληματισμός μας παραμένει. Ελπίδα για ένα κομμάτι του επιχειρείν απoτελούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ, αλλά οφέλη θα έχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, γι αυτό ζητήσαμε επανασχεδιασμό. Για να υπάρξουν οι βέλτιστες συνθήκες πρέπει να επιλυθούν πολλά προβλήματα.

Ως ΕΕΑ έχουμε δώσει συγκατάθεση στους διαμεσολαβητές ώστε ο κλάδος των ΤΕΑ να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα. Όλες οι προτάσεις έχουν στόχο την ευημερία με ανταποδοτικά οφέλη”.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ