Θέμα λίγων ημερών θεωρείται πλέον η πώληση του 10% της Wind Hellas σε κάποιο από τα ήδη 4 επενδυτικά funds που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Η JP Morgan συντονίζει την προσπάθεια επιλογής του αγοραστή και ήδη έχει διαρρεύσει το ενδιαφέρον που έδειξαν η BC Partners και Warburg Pincus.

Σημαντικό στην υπόθεση WIND είναι το γεγονός ότι συνολικά η αντιμετώπιση των ξένων επενδυτικών οίκων στη Ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών έχει αλλάξει θεαματικά.

  • Τα “βαριά” ομολογιακά δάνεια με τα οποία χρηματοδότησαν την μέχρι σήμερα ανάπτυξή τους οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, τώρα πια επιβαρύνονται με πολύ χαμηλά επιτόκια.
  • Η νέα πραγματικότητα της τεχνολογίας 5G δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες ενώ -σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα- η εξαγορά της Forthnet από τον Όμιλο Alter Ego -όσο κι αν καθυστερεί- βάζει έναν ακόμη δυναμικό παίχτη στο σκηνικό…

Όσον αφορά το πακέτο 10% των μετοχών της WIND, με βάση την σημερινή αποτίμηση της εταιρείας –μείον τον δανεισμό της– το τίμημα που ελπίζουν να αποκομίσουν οι μέτοχοι εκτιμάται μεταξύ 400 εκατ. και 500 εκατ. ευρώ.

Μετά την εξόφληση παλαιότερων δανείων, η Wind Hellas διαθέτει ήδη σήμερα ταμειακή ρευστότητα της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 325 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον δανεισμό και περίπου 50-60 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμά της.

Μέρος αυτής της διαθέσιμης ρευστότητας μπορεί να επιστρέψει στους μετόχους της, όπως αυτό έχει προβλεφθεί από το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης του νέου ομολογιακού δανείου ύψους 525 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία, όμως, βρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης των δικτύων νέας γενιάς (5G, οπτικές ίνες) που θα απαιτήσουν υψηλές επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων τα επόμενα χρόνια.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ