Σε πρόσωπο των ειδικών και ευαίσθητων αποστολών αναδεικνύεται ο έμπειρος νομικός Γιάννος Γραμματίδης που έχει αναλάβει ως μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ να ολοκληρώσει την συνέννωση των θυγατρικών και να αναβιώσει το σιδηροδρομικό έργο στην Ελλάδα ειδικά στους κρίσιμους εμπορικά προορισμούς (λιμάνια και μεγάλες πόλεις).

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και θα ξανασυνεδριάσει τη Μεγάλη Τετάρτη.

Είναι η πρώτη φορά που το Δ.Σ. του ΟΣΕ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του Οργανισμού που προσπαθεί κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να αναστήσει τον πολυτραυματία Ελληνικό σιδηρόδρομο.

Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει και η …Πασχαλιάτικη κάρτα που στέλνει αυτές τις μέρες ο ΟΣΕ που από μία πλευρά δείχνει το …απογοητευμένο και στενοχωρημένο λαγουδάκι και από την άλλη την ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα…

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πολλές ανακοινώσεις για τα θέματα του ΟΣΕ. Περιλαμβάνουν την απεμπλοκή των έργων αποκατάστασης ζημιών στη Θεσσαλία, την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις (ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα), έργα προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ στη Θράκη και άλλα πολλά.

Μέσα στην εβδομάδα μπαίνει σε λειτουργία το μικρό τρενάκι του Πηλίου και αμέσως μετά ο «οδοντωτός» στα Καλάβρυτα….