Η AEGEAN θ’ ακολουθήσει την Autohellas, σας έγραφα την προηγούμενη Δευτέρα, με αφορμή τα νέα υψηλά της δεύτερης, σε συνέχεια πρόσφατης ανάρτησης της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου.
    Παρακολουθώ, είναι αλήθεια, με πολύ προσοχή και τις επιχειρηματικές κινήσεις που γίνονται μεθοδικά σε αμφότερες τις εταιρείες και την χρηματιστηριακή πορεία των μετοχών τους. Αυτό, που έχω να παρατηρήσω είναι πως και για τις δύο, αυτές οι πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους συνιστούν το καλύτερο-ιστορικά- ξεκίνημα (και των δύο) που έχει γίνει στην διάρκεια της παρουσίας τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
  •     Αρχικά καταγράφηκε “νέα υψηλή τιμή” για την Autohellas, στα 8 ευρώ, ακολούθησε ένα μικρό, φυσιολογικό γύρισμα, για να επιστρέψει, την Παρασκευή με άνοδο 3,12% στα 7,94 ευρώ. Αποτίμηση στα 387,9 εκατ. 
  •     Με οδηγό τα νέα υψηλά της Autohellas, συνεκτιμώντας τις προοπτικές της AEGEAN για φέτος, προχώρησα παραπέρα “βλέποντας” ανάλογη κίνηση και για τη μετοχή της αεροπορικής εταιρείας. Τα 8,82 ευρώ, που επιτεύχθηκαν την Παρασκευή αποτελούν “νέο υψηλό” για την ΑΡΑΙΓ. Αποτίμηση 628,5 εκατ. που σημαίνει, πως στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας η συνολική κεφαλαιοποίηση των δύο εισηγμένων ξεπέρασε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το όριο του 1 δισ. ευρώ.
      Δεδομένων των ποσοστών, που έχει στο μετοχικό κεφάλαιο  των εταιρειών ο Ευτύχης Βασιλάκης η συνολική έκθεση του (όσον αφορά σε όρους χρηματιστηριακής αξίας) αποτιμάται στα 462 εκατ. (καθώς κατέχει το 36,64% της AEGEAN και το 60% της Autohellas).
  •    Θεωρώ, πως σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο ο επιτυχημένος και διορατικός επιχειρηματίας θα προχωρήσει σε κίνηση προστιθέμενης αξίας, που θα ενισχύσει τη συμμετοχή του, άνετα, σε πάνω από το μισό δισ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here