Την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να “ανεβάσαμε” μία ανάρτηση για την Autohellas, με αφορμή, και, την καταγραφή νέας υψηλής τιμής και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές.
     Σήμερα όμως, θα επιχειρήσουμε να δούμε εάν την ισχυρή ανοδική κίνηση της ΟΤΟΕΛ θα μπορούσε να ακολουθήσει η ΑΡΑΙΓ. Βασιζόμαστε στο γεγονός ότι o Eυτύχης Βασιλάκης, ο οποίος ελέγχει το 36,68% του μετοχικού κεφαλαίου της αεροπορικής εταιρείας, έχει επίσης το 60,06% του μ.κ της εταιρείας μίσθωσης, ενοικίασης, αντιπροσωπειών αυτοκινήτων κ.λ.π. Επίσης στηριζόμαστε στις συγκριτικές αποτιμήσεις:
  • Της AEGEAN στα 614,2 εκατ. Ευρώ
  • Της Autohellas στα 368,3 εκατ. ευρώ.
Εδώ διαπιστώνουμε μια στρέβλωση, η οποία αργά ή αργότερα θα διορθωθεί. Με την “αναλογιστική” αποτίμηση δικαιολογείται fair value στα 700 εκατ. Ευρώ, αφήνοντας σημαντικό περιθώριο ανόδου για τη “μητρική” μετοχή.
    Στα 8,60 ευρώ η τρέχουσα τιμή (Παρασκευής 10 Ιανουαρίου) και σε πρώτη φάση μία λογική κίνηση θα ήταν η προσέγγιση του “υψηλού” των 8,73 ευρώ (από τη συνεδρίαση της 3ης Μαϊου 2019) και η υπέρβαση του.
Κατά την εκτίμηση αναλυτή χρηματιστηριακής, από αυτούς που παρακολουθούν συστηματικά την AEGEAN, το 2020 θα είναι έτος αλλαγής επιπέδου για την αεροπορική εταιρεία: Η ενίσχυση της με τα νέα A320neo θα προσδώσει στην αεροπορική εταιρεία όχι μόνον οικονομικό πλεονέκτημα αλλά και επιχειρησιακό.
Ο ίδιος αναλυτής παραπέμπει,  με αφορμή την παραλαβή του πρώτου από τα 6 νέα αεροσκάφη που θα πάρει μέχρι τον Ιούλιο 2020 στο πλαίσιο ενίσχυσης του στόλου της με συνολικά 30+16 (έως το 2024), στην Τουλούζη (μέσα Δεκεμβρίου), στην παραδοχή ότι μειώνεται το κόστος καυσίμου και το σημαντικό αυξάνεται η εμβέλεια πτήσης, με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς.
Πρακτικά, σύμφωνα πάντα, με τον αναλυτή στην παρουσίαση, τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, του προγράμματος για το 2021 , η διοίκηση θα ανακοινώνει προορισμούς μακρύτερους από το δίκτυο, που θα καλύψει φέτος.
        Αυτά, ενίσχυση στόλου, αύξηση χωρητικότητας, διάθεσης νέων θέσεων, προορισμών, εκτενέστερου δικτύου, δεν μπορεί να αποτιμώνται στα στενά όρια μίας αποτίμησης των 610-620 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here