Ξεχώρισε και στην χθεσινή συνεδρίαση, καθώς ήταν μεταξύ των μετοχών με άνοδο μεγαλύτερη του +5%.
    Με συναλλαγές 125.140 τεμαχίων, αξίας 933.419 ευρώ, με τη μετοχή να φθάνει τα 7,56 ευρώ, που αποτελούν και νέο υψηλό.
   Στα 369,34 εκατ. € η αποτίμηση και η εκτίμηση φίλου…ψιθυριστή είναι, πως πρόκειται για υποτιμημένη εταιρεία, όπου δεν έχουν αναδειχθεί όλα εκείνα τα στοιχεία, που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία.
   Ποιο είναι το σκεπτικό του φίλου;
Η αγορά, λαθεμένα, έχει συνδυάσει την Αutohellas σχεδόν αποκλειστικά με τον όμιλο HERTZ, με την ενοικίαση, μίσθωση και το leasing στον χώρο του αυτοκινήτου. Αλλωστε για αυτήν της, την δραστηριότητα ανακηρύχθηκε καλύτερη του 2019, στα True Leaders Awards της ICAP. Πράγματι, το 2018, τα έσοδα από μισθώσεις ήταν 198,33 από τα οποία τα 48 εκατ. στο εξωτερικό. Η εισηγμένη, όμως έχει και δεύτερη δραστηριότητα, αυτή της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με έσοδα 48,69 εκατ. €.
    Ωστόσο το “κρυφό χαρτί” αφορά σε μία άλλη δραστηριότητα, που μάλλον δεν συνεκτιμά και δεν αποτιμά ορθά η αγορά.
 Πρόκειται για την εμπορία αυτοκινήτων, με πωλήσεις της τάξεως των 223,35 εκατ. €.
Και εδώ αρχίζουν να προστίθενται τα ωραία, που κάποια στιγμή θα “ανακαλύψει” η αγορά.
    Τέλος του 2017, ο Ευτύχης Βασιλάκης αγόρασε για 20 εκατ.€ την (αντιπροσωπεία) της HYUNDAI και ΚΙΑ., Επρόκειτο για ευφυή κίνηση, καθώς έγινε στην αρχή του ανοδικού κύκλου στις πωλήσεις αυτοκινήτου.
    Το 2019 η Hyundai πούλησε 2.204 περισσότερα από το 2018, ήτοι αύξηση 38,51% όταν το σύνολο της αγοράς κυμάνθηκε στο 10,4% .
Και -κατέληξε ο φίλος- η Autohellas είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Ηyundai, KIA, SEAT και εμπορεύεται άλλες 10 εταιρείες (μεταξύ αυτών ΜΙΝΙ, BMW, HONDA, OPEL κ.α).
     Θα επανέλθω, με διαβεβαίωσε ο φίλος…ψιθυριστής, με επιπλέον συγκριτικά στοιχεία, για μία εταιρεία που έχει στο portfolio του, των Top10. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here