“Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, θα έχουμε εξελίξεις στη MIG, μου απάντησε λακωνικά, γνώστης του παρασκηνίου στα όσα διαδραματίζονται στον όμιλο αλλά και στους σχεδιασμούς της Τρ. Πειραιώς.
 Περιμένει, πως πρώτη από τις θυγατρικές που θα περάσει σε “άλλα χέρια” θα είναι η Vivartia, παραπέμποντας με στην βεβαιωμένη πρόταση του Γ. Σμετς.
Ως γνωστόν τον Σεπτέμβριο, ο Τσέχος, μέχρι πρόσφατα εκ των μεγαλοεπενδυτών στον ΟΠΑΠ, έριξε στο τραπέζι πρόταση 600 εκατ.€ για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας και των δανείων της.
  • Δεδομένου, ότι τότε η MIG συζητούσε και με τα funds OakHill και Farallon η προσφορά του Τσέχου πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Η συνέχεια, λίγο ως πολύ, γνωστή με την ουσία να θέλει τον Γ. Σμετς ως τον μόνο αξιόπιστο εν δυνάμει αγοραστή (εάν και εφ΄ οσον επιμείνει μέχρι τέλους για την Vivartia, καθώς έχει στα χέρια του άλλες 2 πολύ σοβαρές επενδυτικές προτάσεις).
  • Πληροφορίες θέλουν τον Τσέχο να έχει επανέλθει, να είναι ο ένας από τους τρεις ενδιαφερόμενους και μάλιστα να έχει υποβάλει βελτιωμένη πρόταση.
  • Απ΄ ότι κυκλοφορεί σε χρηματιστηριακά γραφεία, ενδιαφέρον θα μπορούσε να υπάρξει (από αμερικανική αλυσίδα; ) για τον κλάδο εστίασης της MIG (Goody’s, Everest, Flocafe κ.α) εάν και εφ΄ όσον η κυβέρνηση δεσμευόταν για επαναφορά του ΦΠΑ, στα προ…ΣΥΡΙΖΑ, επίπεδα.
     Σε κάθε περίπτωση, από την αρχή του νέου έτους, φαίνεται πως το 2020 θα είναι χρονιά σημαντικών εξελίεξων για τον όμιλο MIG. Επ΄ ωφελεία, προφανώς, και της Τρ. Πειραιώς. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here