Στο 2,5% διαμορφώνεται το επιτόκιο για το 5ετές ευρωομόλογο αξίας 500 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος, από 2,75% που ήταν το αρχικό επιτόκιο, ενώ το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 15:30 ώρα Ελλάδος και τώρα αναμένεται να διαμορφωθεί η τελική τιμολόγηση.

Το βιβλίο άνοιξε σήμερα το πρωί, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το τελικό επιτόκιο θα μπορούσε να διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 2%, ενώ η ζήτηση ήταν πολύ ισχυρή με τις προσφορές λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδος, να ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως την έκδοση και τη διάθεση των ομολογιών λήξης 2024 θα πραγματοποιήσει η άμεση θυγατρική της Μυτιληναίος με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank, J.P. Morgan Securities, Credit Suisse Securities, Goldman Sachs International και Nomura ενώ Lead Managers του βιβλίου προσφορών έχουν αναλάβει οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες – Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here