Η διοργάνωση Greek Exports Forum & Awards διαχρονικά δίνει την ευκαιρία στους εν δυνάμει εξαγωγείς να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, θεσμικούς και λοιπούς παράγοντες της αγοράς, να συζητούν για τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, καθώς και για τα τελευταία αναπτυξιακά προγράμματα. Επιπλέον, επιτυχημένοι εξαγωγείς παρουσιάζουν τα success stories τους και μοιράζονται τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2024 #gefa24 διοργανώνονται την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, ΕΝΔΥ ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών και την ethosEVENTS

Το business case της Παπαστράτος παρέθεσε ο κ. Γιάννης Αθανασιάδης, Διευθυντής Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Η Παπαστράτος, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI) προσφέρει ενεργά στην ελληνική οικονομία.

Το 2017 γύρισε σελίδα και με μία σημαντική επένδυση 700 εκατ ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου το μετέτρεψε σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για το IQOS.  Πρόκειται για ένα επενδυτικό πλάνο σε 3 φάσεις.

Ήδη οι επενδύσεις οδηγούν σε 500 νέες προσλήψεων και εξαγωγές που ξεπερνούν τα 400 εκατ ευρώ σε δεκάδες χώρες.

“Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ αποτελεί πρότυπο επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα” τόνισε ο κ. Αθανασιάδης.

“Το 2017 ήταν χρονιά ορόσημο για την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ενώ το 2019 ήταν ορόσημο για τις σχέσεις Ελλάδας-Ιαπωνίας. 

Το εμπορικό ισοζύγιο ήταν ελλειμματικό εις βάρος της χώρας, αλλά από το 2020 έγινε πλεονασματικό υπέρ της Ελλάδας. Τα IQOS (θερμαινόμενα προϊόντα καπνού) είναι το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας στην Ιαπωνία! Η Ελλάδα εξάγει καινοτομία στην Ιαπωνία. Συνεπώς είναι σημαντική αγορά για την Παπαστράτος” τόνισε. 

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο των επενδύσεων, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της σύμπραξης δυνάμεων.