Γράφει η «ξενοδόχος»

Στο «φουλ» είναι οι διεργασίες αυτή την περίοδο για το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού σε ό,τι έχει να κάνει με τις αφίξεις από το εξωτερικό, δεδομένου ότι ολοένα και αυξάνονται οι φωνές ότι δεύτερη χρονιά με τον τουρισμό στα… τάρταρα η ελληνική οικονομία και η απασχόληση θα υποστεί τεράστια ζημιά.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Τουρισμού, ανεξάρτητα με το τί θα γίνει στην Ευρώπη για τη διευκόλυνση των ταξιδίων στα κράτη μέλη, προωθεί διμερείς συμφωνίες προκειμένου να ανοίξει ταξιδιωτικούς διαδρόμους με τρίτες αγορές.

Ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης την  περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο  BBC ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τη Βρετανία -τη δεύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας με 3,5 εκατ. τουρίστες, μετά τη Γερμανία με 4 εκατ. τουρίστες το 2019-, ώστε να βρεθούν τρόποι διευκόλυνσης των ταξιδιών το καλοκαίρι.

  • Στις τρίτες χώρες, εκτός Ε.Ε., με τις οποίες η Ελλάδα έχει ήδη δρομολογήσει ή δρομολογεί τεχνικές συζητήσεις για διμερείς συμφωνίες είναι, ως γνωστόν το Ισραήλ αλλά και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σερβία, ο Καναδάς, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σουηδική Αραβία.

Ειδικά αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι παραπάνω από σημαντικές για την Ελλάδα αφού είναι στην κορυφή των αγορών εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας.

Για το 2019, από τις ΗΠΑ η Ελλάδα είχε δεχθεί κοντά στο 1,2 σχεδόν εκατομμύρια ταξιδιώτες, ενώ οι τουριστικές εισπράξεις από την αμερικανική αγορά ανήλθαν στο 1,2 δισ. ευρώ. Το 2020 οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ ήταν μόλις 104 χιλιάδες με …83 εκατ. ευρώ εισπράξεων, επομένως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς τις μεγάλες απώλειες που υπέστη η χώρα μας στον τουρισμό από την έλλειψη των Αμερικανών τουριστών.

Αντίστοιχα και από τη Ρωσία τα νούμερα είναι υψηλά, έστω κι αν τα τελευταία χρόνια είχαν σημειώσει πτώση: Το 2020 οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα ήταν μόλις 25 χιλιάδες, όταν το 2019 ήταν σχεδόν στις 600 χιλιάδες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ