Πραγματοποιήθηκε σήμερα η υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας του πρώην εργοταξιακού χώρου του έργου ζεύξης Ρίο- Αντίρριο, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. Η εταιρεία αναδείχθηκε τον Φεβρουάριου 2023 πλειοδότρια, έναντι προσφοράς ύψους 2.885.000 ευρώ. Πρόκειται για οικονομικό αντάλλαγμα που είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου ποσού το οποίο είχε προσφερθεί στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία για το ίδιο ακίνητο, και σημαντικά υψηλότερο της ανεξάρτητης αποτίμησης.

Το παραθαλάσσιο ακίνητο, που χρησίμευε στο παρελθόν ως κύριος εργοταξιακός χώρος κατασκευής της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό ‘Αγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο. Επίσης, βρίσκεται σε κομβικό σημείο σε σχέση με το κύριο οδικό δίκτυο της δυτικής Ελλάδας, καθώς συνορεύει με την Ιονία Οδό, ενώ παρουσιάζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές εξαιτίας της δυνατότητας δημιουργίας υποδομών για θαλάσσιες μεταφορές.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, και εκ μέρους της εταιρείας ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε., ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Νικόλαος Πέττας, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κυριάκος Πέττας και ο οικονομικός διευθυντής Βασίλειος Αρβανίτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς ολοκληρώνεται μια σημαντική συμφωνία για την Αιτωλοακαρνανία και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ο πρώην εργοταξιακός χώρος του έργου ζεύξης Ρίου- Αντιρρίου έπειτα από αρκετά χρόνια αχρησίας αξιοποιείται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας. Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει ι η εταιρεία ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε., με εχέγγυο το ισχυρό επιχειρηματικό προφίλ που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι βέβαιο θα δώσουν ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Στο ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνουμε στη διάθεση του επενδυτή για να συνδράμουμε στην ολοκλήρωση αυτών των σημαντικών έργων, καθώς η βασική μας προτεραιότητα δεν είναι μόνο η είσπραξη ενός υψηλού τιμήματος αλλά τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που έχουν τα έργα μας για την περιφερειακή ανάπτυξη».

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Κυριάκος Πέττας, δήλωσε: «Η υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας του ακινήτου στο Αντίρριο μας δίνει μεγάλη χαρά. Η εταιρεία μας έχει μακρά ιστορία στον κλάδο των τροφίμων, με έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό και εικοσαετή παρουσία στην πράσινη ενέργεια με προσήλωση στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Στον πρώην εργοταξιακό χώρο του του έργου ζεύξης Ρίο-Αντίρριο στοχεύουμε σε χρήσεις με γνώμονα το μέγιστο δυνατό κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ