Ο ελληνικός τουρισμός ψηφιοποιείται και προς τη κατεύθυνση αυτή στις νέες δράσεις περιαλαμβάνονται μεγάλα έργα υποδομής, όπως το ηλεκτρονικό Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων (e-ΜΗΤΕ) στη βάση μιας σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας, το ψηφιακό αποθετήριο για τον ελληνικό τουρισμό, η ανάπτυξη ευφυούς συστήματος live monitoring της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών στην Ελλάδα και πολλά άλλα.

Ακριβώς αυτές οι δράσεις θα περιληφθούν και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη χθές μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διακδικασιών και της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης από τους Γενικούς Γραμματείς κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο και την κυρία Βίκυ Λοΐζου παρουσία και των Υπουργών Κυριάκου Πιερρακάκη και Χάρη Θεοχάρη.

Από το τέλος του 2019 και έως σήμερα το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας σειράς εξειδικευμένων ψηφιακών εργαλείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανανέωση του διαδικτυακού κόμβου www.visitgreece.gr και ιδιαιτέρως της εφαρμογής visitgreece app για smartphone, με τον εμπλουτισμό του περιεχομένου και προσθήκη πολυάριθμων δυνατοτήτων για τους τουρίστες.

  • «Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και εντυπωσιακή, με 2 εκατομμύρια downloads και 1,5 εκατ. χρήστες», σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ