Περισσότερα από 40 κρουαζιερόπλοια στο Αιγαίο θα υποδεχτεί η Ελλάδα τον Αύγουστο.

Το νούμερο έδωσε χθές ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παραβρέθηκε στην πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου παγκοσμίως από την εμφάνιση της πανδημίας για το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Silvermoon της Silversea.

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε πρωτοπορώντας στην πραγματοποίηση της κρουαζιέρας σε ευρωπαϊκό &παγκόσμιο επίπεδο».

Εννέα μεγάλοι παίκτες του κλάδου έχουν επενδύσει σε λιμάνια της χώρας επιλέγοντάς τα ως προορισμούς έναρξης των ταξιδιών τους (Home porting) και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων της τάξης του 80% σε σχέση με το 2019 η οποία θα μπορούσε να συνοδευτεί και με ανάκτηση του 60% των εσόδων εκείνης της χρονιάς ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Ειδικότερα, Celebrity Cruises, Norwegian Cruises, Silversea Cruises, Seabourn Cruise Line, Holland America Line, θυγατρική της Carnival Corporation, Windstar Cruises, TUI Cruises και Aida Cruises θα πλεύσουν φέτος από Πειραιά, Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κατάκολο και Ηράκλειο Κρήτης ως λιμάνια εκκίνησης για τα ταξίδια τους.

Οι ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης μάλιστα δεν περιορίζονται μόνο στο 2021, αλλά επεκτείνονται και στην επόμενη διετία όπως επεσήμαναν τα στελέχη της Silversea Cruises τα οποία πραγματοποίησαν χθες την ονοματοδοσία του νεότευκτου υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Silver Moon στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου και ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι.

Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε, μόνο το Silver Moon έχει προγραμματίσει 70 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια με πολλές από αυτές σε «ανεξερεύνητους» νησιωτικούς προορισμούς για το κοινό της κρουαζιέρας, όπως η Αμοργός, η Σύρος και η Πάτμος. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Silver Sea αναμένεται να διπλασιαστεί του χρόνου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ