Έναν επιπλέον λόγο είχαν την Παρασκευή οι αγοραστές στη μετοχή της Cenergy.
  • Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως έργα υπογειοποίησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο Next Generation EU ήταν αρκετή για να δοθούν εντολές αγοράς έως και +6,19% υψηλότερα στα 2,06 ευρώ. 
 Συνολικά στα 848.000 τεμάχια ανήλθαν οι συναλλαγές, με την τιμή σε “νέα υψηλά” και την αποτίμηση της εταιρείας- πλέον- να πλησιάζει προς τα 400 εκατ. €…
Υπενθυμίζεται ότι, η θυγατρική της Cenergy Holdings, Ηellenic Cables θα προμηθεύσει τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Γαλλίας με υπόγεια καλώδια.
Η Hellenic Cables, εξασφάλισε για πρώτη φορά, από την εταιρεία Réseau de Transport d’Electricité («RTE», τον αντίστοιχο τοπικό Διαχειριστή Δικτύου), την υπογραφή σύμβασης προμήθειας υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης 90 kV και 225 kV, των σχετικών εξαρτημάτων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης.
Η σύμβαση, διάρκειας τριών ετών με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών, αφενός δίνει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης της Ευρώπης, αφετέρου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν μεγάλοι διαχειριστές δικτύων, όπως η RTE, στις δυνατότητες της Ηellenic Cables.
Τα καλώδια υψηλής τάσης θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στη Θήβα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here