Γέμισε το βιβλίο προσφορών (στο εξωτερικό) με σπουδαία επενδυτικά ονόματα ενώ στο Ελληνικό κομμάτι της δημόσιας εγγραφής, χιλιάδες επενδυτές έδωσαν το παρόν για να πάρουν έστω και λίγες μετοχές

Το 20% της συνδυασμένης προσφοράς μετοχών της Εθνικής, δηλαδή 40,2 εκατ. τεμάχια, θα διατεθεί σε Έλληνες επενδυτές

Ξεπέρασε τις 8 φορές η υπερκάλυψη της έκδοσης της Εθνικής Τράπεζας και η τιμή προσδιορίζεται στα 5,30 ευρώ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άσκησε και την option του 2% που είχε στη διάθεσή του. Οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ, ενώ για το ελληνικό βιβλίο οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 450 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός προσφερόμενων μετοχών διαμορφώθηκε σε 201.237.334 (ποσοστό 20%+2%).

  • Σήμερα το πρωι, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το Ταμείο για την κατανομή των επενδυτών, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα πιστωθούν οι μετοχές στους λογαριασμούς τους.

Στην έκδοση μετείχαν κυρίως κεφάλαια μακροπρόθεσμα και ισχυρά ελληνικά family offices, αλλά και σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια.

Μεταξύ των επενδυτών συγκαταλλέγονται οι Fidelity, Blackrock, Capital, Norgest (Νορβηγία), Lazard, Allianz, GIC (Σιγκαπούρης), Robecco (Ολλανδίας), RWC (HΠΑ) και Wellington.. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει σήμερα αργά το βράδυ προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση πώλησης του μεριδίου και να συντάξει τις ανακοινώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ