Εντυπωσιακά αποτελέσματα για ολόκληρο το 2023 αλλά και για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε ο Όμιλος Allianz.

Ειδικότερα για όλο το 2023 ανακοίνωσε:

-Αυξημένο συνολικό όγκο εργασιών κατά 5,5% στα 161,7 δισ. ευρώ

-Αυξημένα λειτουργικά κέρδη κατά 6,7% στα 14,7 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω του κλάδου Ζωής/Υγείας

-Βασικά καθαρά έσοδα των μετόχων στα 9,1 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 30,3%.

Για το 4 τρίμηνο του 2023:

• Ο συνολικός όγκος των εργασιών αυξήθηκε κατά 7,8% στα 39,6 δισ. ευρώ

• Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 17%, στα 3,8 δισ. ευρώ λόγω κυρίως των επιδόσεων του κλάδου Ζωής/Υγείας, που υποστηρίζεται από σταθερά αποτελέσματα

• Τα βασικά καθαρά έσοδα των μετόχων ανέρχονται σε 2,4 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 46,4%.

• Ισχυρός δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II 206%

Εκτιμήσεις:

• Στόχος, τα λειτουργικά κέρδη το 2024 να διαμορφωθούν στα 14,8 δισ. ευρώ, συν ή πλην 1 δισ. ευρώ2

Αλλα:

• Η διοίκηση να προτείνει μέρισμα 13,80 ευρώ ανά μετοχή, μια αύξηση 21,1% συγκριτικά με το 2022

• Ο Regular dividend payout ratio αυξήθηκε στο 60% (από 50%). Η νέα μερισματική πολιτική θα ισχύει ήδη για το μέρισμα της χρήσης 2023

• Επιπλέον, ανανεωμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως 1 δισ. ευρώ ανακοινώθηκε

«Η Allianz προχώρησε ένα ακόμη βήμα όσον αφορά στην επίτευξη ρεκόρ λειτουργικών κερδών και βασικού καθαρού εισοδήματος, εδραιώνοντας την ηγετική μας θέση ως έναν από τους πιο ανθεκτικούς παγκοσμίως ασφαλιστές και ενεργούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες μας στην Allianz και στην ανθεκτικότητα και δυνατότητες του επιχειρηματικού μας μοντέλου και των ανθρώπων μας.

Ο κλάδος Property-Casualty γνώρισε ισχυρή ανάπτυξη, ενώ υποστηρίξαμε τους πελάτες μας που επηρεάστηκαν από τα αυξημένα επίπεδα φαινομένων φυσικών καταστροφών. Ο κλάδος Ζωής/Υγείας μας παρείχε κερδοφόρα ανάπτυξη καθώς αναπτύξαμε ελκυστικές λύσεις για την προστασία των πελατών μας από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και στον τομέα του Asset Management επιτύχαμε ισχυρές καθαρές εισροές σε ένα ασταθές περιβάλλον κεφαλαιαγοράς.

Η αρχή της στρατηγικής, της εκτέλεσης και της διαχείρισης κεφαλαίου μας, ενισχύει τις προοπτικές για λειτουργικά κέρδη το 2024, τη νέα μας μερισματική πολιτική και το ανανεωμένο πρόγραμμα επαναγοράς των μετοχών μας.

Το επόμενο έτος, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητάς μας” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Oliver Bäte, Chief Executive Officer της Allianz SE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ