Τις προσφορές των Tέρνα (όμιλος ΓΕΚ Τέρνα), Μέτκα (όμιλος Μυτιληναίου) και Intrakat – Άκτωρ εξετάζει η Lamda Development για την κατασκευή του Riviera Galleria στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο εμπορικά κέντρα στην ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου (το μικρότερο σε τετραγωνικά μέτρα), με τη Lamda να σημειώνει πως θα αποτελέσει τον πρώτο οργανωμένο high end retail και γαστρονομικό προορισμό στην Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός του έγινε από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Κengo Kuma.

Ο προϋπολογισμός του κατασκευαστικού κόστους, όπως καταγράφεται στην περιβαλλοντική μελέτη του έργου, είναι της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ (χωρίς το εργολαβικό όφελος και τον ΦΠΑ).

Η συνολική επένδυση εκτιμάται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων του κόστους χρηματοδότησης, της γης κ.λ.π.) και βάσει των επίσημων στοιχείων που παρέχει η Lamda για τα δύο εμπορικά κέντρα στο Ελληνικό και τα οποία έχουν ως εξής:

  • Το συνολικό κόστος για τα Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria είναι 1,052 δισ. ευρώ (προϋπολογισμός κατασκευής 656 εκατ.€, κόστος γης και υποδομές 263 εκατ.€, άλλα κόστη 133 εκατ.€).

Η χρηματοδότησή τους θα προέλθει από ίδια κεφάλαια (271 εκατ.€) τραπεζικό δανεισμό (575 εκατ.€) και από πωλήσεις γραφείων και άλλες πηγές (206 εκατ.€).