Οι επίσημες ανακοινώσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας θα γίνουν πολύ σύντομα.

Το εξειδικευμένο στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων fund APS από την Τσεχία θα αγοράσει από την Τράπεζα Πειραιώς ένα πακέτο δανείων ονομαστικής αξίας 700 εκατ. Ευρώ -με κωδική ονομασία Iris– που περιλαμβάνει όχι μόνον ανεξόφλητα καταναλωτικά δάνεια αλλά και πολλές συμβάσεις leasing που δεν εξυπηρετούνται.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, το τίμημα που θα καταβάλει το APS για να αποκτήσει το αξίας 700 εκατ. Ευρώ πακέτο δανείων της Τρ. Πειραιώς, δεν ξεπερνά τα 100 εκατ. Ευρώ.

  • Η τιμή πώλησης ή τιτλοποίησης κόκκινων δανείων συνδέεται άμεσα με την επάρκεια των προβλέψεων που έχει πάρει η τράπεζα, τις αποτιμήσεις των εγγυήσεων που υπάρχουν έναντι των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τελικά το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά  ελληνικών κόκκινων δανείων.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Τρ. Πειραιώς θα έχουν μειωθεί σε 22,9 δισ Ευρώ.

Μετά, θα αναλάβει να καθαρίσει… ο …”Ηρακλής”...

Από την άλλη πλευρά, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία των απαραίτητων εγκρίσεων για να προχωρήσει η συναλλαγή μεταβίβασης του 80% της Alternative Financial Solutions (AFS) από την Τράπεζα Πειραιώς στην Intrum, έναντι αθροιστικού τιμήματος 328 εκατ. ευρώ.

Μετά την έγκριση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται η επίσημη επικύρωση της συμφωνίας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here