Η Attica Bank επιστρέφει στην ομαλότητα και εντάσσεται δυναμικά στην νέα τραπεζική πραγματικότητα της χώρας. Απτή απόδειξη είναι η επιχειρησιακή συμφωνία που υπέγραψαν χθες Ν. Παπαθανάσης και Ε. Βρεττού για συμμετοχή της τράπεζας στο δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης (ΤΑΑ).

  • Η Attica Bank ήδη απηύθυνε πρόσκληση σε επιχειρήσεις που θέλουν να δανειοδοτηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν ήδη δρομολογημένα ώριμα αιτήματα για τα οποία τώρα ανοίγει ο δρόμος να προχωρήσουν.

Με τη συμμετοχή στο Ταμείο Ανάκαμψης, η Attica Bank ανταποκρίνεται στον ρόλο του πέμπτου πυλώνα στο πλαίσιο της επικείμενης συγχώνευσης με την Παγκρήτια τράπεζα, ένα εγχείρημα που προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Πάντως η ανάταξη της Attica Bank σηκώνει ήδη τον πήχη του ανταγωνισμού, καθώς μεταξύ άλλων η τράπεζα προσφέρει τα πιο ανταγωνιστικά επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις…

H Eπιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Νίκο Παπαθανάση, και της Attica Bank, υπογράφηκε για την αξιοποίηση των δανειακών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

  • Οι συνολικοί πόροι του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης ΤΑΑ, μετά από την επιτυχή αναθεώρηση του αρχικού σχεδίου, ανέρχονται πλέον στα 36 δισ. ευρώ18,22 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 17,73 δισ. ευρώ σε δάνεια – ενώ μετά από την έγκριση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς των τριών πρώτων σχετικών αιτημάτων πληρωμής, η Ελλάδα έχει ήδη λάβει πόρους ύψους 14,7 δισ. ευρώ.

Οι δανειακοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατευθύνονται αποκλειστικά στην ιδιωτική οικονομία.

Το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης παρέχει χαμηλότοκα δάνεια, καθώς το επιτόκιο για το δάνειο του ΤΑΑ είναι 0,35% για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και 1% για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ είναι εξαιρετικά ταχείες και οι διαδικασίες υποβολής και έγκρισης.

 

Έχουν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), καθώς και με τα εξής πιστωτικά ιδρύματα: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Optima Bank και Παγκρήτια Τράπεζα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά:

  • «Επιταχύνουμε την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας καθώς και τη δημιουργία ακόμα περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους τους συμπολίτες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ