Η Invel Real Estate που ήδη κατέχει ποσοστό 66% των μετοχών της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ «Πανγαία» ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση της να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση και του υπολοίπου μετοχικού μεριδίου της εταιρείας (32,6%) που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.

Η σχετική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου. Μέχρι τότε, με συμφωνία και των δύο πλευρών το management και ο έλεγχος της εταιρείας παραμένει στα χέρια της Εθνικής.

Σύμφωνα με τους σχετικούς όρους της Συμφωνίας Μετόχων και της Γραπτής Ειδοποίησης περί άσκησης του Δικαιώματος Αγοράς Μετοχών, η Τιμή Εξάσκησης ορίζεται σε 4,684 ευρώ ανά μετοχή, το συνολικό πληρωτέο ποσό για την απόκτηση του μετοχικού ποσοστού της ΕΤΕ (το οποίο ποσοστό ισοδυναμεί με 83.438.113 μετοχές) ανέρχεται σε 390.824.121 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της αγοράς των μετοχών της ΕΤΕ από τις εταιρίες Invel Real Estate B.V. και CL Hermes Opportunities, L.P., που έχουν ορισθεί από την Invel για την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος, προβλέπεται για 30η Μαΐου 2019..

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επενδυτικό σχήμα που θα εξαγοράσει το ποσοστό μειοψηφίας της Εθνικής, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα, εκτός από τους μεγάλους θεσμικούς μετόχους της Invel (το αμερικανικό fund Castlelake και το βρετανικό equity fund Coller Capital), κοινοπραξία ευρωπαϊκών, ελληνικών και κυπριακών τραπεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here