Γράφει η «ξενοδόχος»

Στην ΜΗV το νέο επενδυτικό όχημα στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ιnvel, της Prodea Investments και του Yoda Group του ομίλου Παπαλέκκα περνά κι επισήμως το Aphrodite Hills στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιοργάνωσης των επενδύσεων της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ στον ξενοδοχειακό κλάδο και ειδικότερα στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχειακών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αποφασίστηκε από κοινού με τους υπόλοιπους μετόχους της Aphrodite Hills Resort Limited, η εισφορά στην MHV του συνόλου των μετοχών της Aphrodite Hills Resort Limited, καθώς και η μεταβίβαση των δάνειων που έχουν χορηγήσει σε αυτήν οι μέτοχοί της.

Η εισφορά ολοκληρώθηκε την 11 Νοεμβρίου 2021.

Οι μέτοχοι και των δύο εταιρειών (εισφερόμενης και αποκτώσας) είναι οι ίδιοι, με τα ίδια ακριβώς ποσοστά συμμετοχής και από την απορρόφηση αναμένεται να υπάρξουν συνέργειες, καθώς και απλοποίηση και εξορθολογισμός του λειτουργικού μοντέλου και της μετοχικής δομής της MHV.

  • Η MHV είναι ο κοινός επενδυτικός βραχίονας των Invel Real Estate, PRODEA Investments και YODA GROUP, που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα του high end hospitality και στην ανάπτυξη γης.

Το χαρτοφυλάκιο της MHV αποτελείται από πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και σύγχρονα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Η επενδυτική πολιτική της εταιρείας, που εστιάζει κυρίως στην απόκτηση, ανάπτυξη και εκμετάλλευση υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών μονάδων, επισφραγίστηκε πρόσφατα με την απόκτηση του πολυτελούς Parklane a Luxury Collection Resort and Spa στη Λεμεσό ενώ η MHV ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό της εμβληματικές μονάδες  όπως The Landmark Nicosia, Aphrodite Hills Resort  και Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι.

Όσον αφορά στον τομέα ανάπτυξης γης, η MHV είναι ιδιοκτήτης έργων όπως το Park Tower στη Λεμεσό, η επικείμενη ανάπτυξη του Landmark Office Tower και Landmark Residential Tower στη Λευκωσία και οι οικιστικές μονάδες στο Aphrodite Hills Resort, ενώ παράλληλα μελετά σημαντικό αριθμό εγχειρημάτων και στους δύο κλάδους κυρίως στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here