Ένας …άγγελος έκρινε χθες τις μετοχικές ισορροπίες στην γενική συνέλευση της Marfin Investment Group. Με την ψήφο του…Αγγέλου το ΥΓΕΙΑ πέρασε οριστικά στην Hellenic HealthCare, συμφερόντων του CVC Capital.

Η  Angel AE ήταν ένας από τους 3 μετόχους μειοψηφίας, που αρχικά είχαν εναντιωθεί στην πώληση του ΥΓΕΙΑ.

Η Αngel A.E. τελικά όχι μόνο παρέστη στην γενική συνέλευση των μετόχων του Σαββάτου αλλά και υπερψήφισε την συγκεκριμένη συμφωνία γέρνοντας καθοριστικά την πλάστιγγα υπέρ του ξένου mega fund. Το CVC Capital  καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος παίκτης στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, στην χώρα.

Η Deutsche Bakn AG Frankfurt Clients A/C και ο J Muller, που ήταν οι άλλοι δύο αντίθετοι στο deal ΔΕΝ παρέστησαν το Σάββατο.

Με απλά λόγια: Τελικά “μετρήθηκαν” οι μεν (Αποστολόπουλος/Τζώρτζης κ.λ.π) με τους δε και οι δεύτεροι πήραν όλο το χαρτί.

Σε όρους EBITDA το τίμημα (0,95€/τμχ) δεν είναι χαμηλό και εν τέλει αποδείχτηκε στην πράξη πως η πλευρά του ΙΑΤΡΙΚΟΥ δεν είχε είτε τα απαραίτητα κεφάλαια (ή την κεφαλαιακή υποστήριξη λ.χ. του Asklepios) είτε συνειδητοποίησε πως εξ ΄αρχής είχε μοιραστεί η…τράπουλα.

Εδώ και καιρό το www.banks.com.gr σας έχει ενημερώσει για το deal μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου- CVC Capital, με την Τράπεζα Πειραιώς σε ρόλο ενδιάμεσο και το Ερρίκος Ντυνάν προς “κρατικοποίηση” μέσω Ιδρύματος Ωνάση. 

Όλα τα άλλα είναι…απλά details. Το CVC κέρδισε μία πολύ μεγάλη “μάχη” και όπως φαίνεται θα βγει νικητής στον “πόλεμο” στον κλάδο της υγείας/ασφαλιστικών κ.λ.π

Το επόμενο βήμα (έμμεσο ) να το περιμένετε στον ευρύτερο ασφαλιστικό κλάδο, ακριβώς γιατί θα “κουμπώνει” με όλο το πακέτο.

Παικτικά θα περιμένω να δω σήμερα τι θα γράψουν στο ταμπλό, κατ΄ αρχήν οι μετοχές των MIG, ΥΓΕΙΑ αλλά και δευτερευόντως των Ιατρικού, ΙΑΣΩ.

Η πώληση του ΥΓΕΙΑ περνάει πλέον στην τελική φάση ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία λήψης της σχετικής έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται ολοκλήρωση του deal στις αρχές του 2019.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πώληση του ΥΓΕΙΑ η οποία δεν περιλαμβανόταν σε κάποιο αρχικό σχέδιο, αλλά «προέκυψε» ως ουσιαστική διαδικασία με την πρόταση του CVC, θα εξασφαλίσει συνολικό όφελος για τους μετόχους της τάξης των 420 εκατ. ευρώ.
Περί τα 130 εκατ. ευρώ θα είναι η ανάληψη του δανεισμού του ομίλου από τον αγοραστή και ο όποιος δανεισμός αφαιρείται από τα 1,6 δισ. ευρώ των συνολικών δανείων του ομίλου MIG.
Από τα 290 εκατ. ευρώ του τιμήματος, τα 204 θα ενισχύσουν τη ρευστότητα της MIG, χωρίς ακόμη το Δ.Σ. να έχει προχωρήσει στη συζήτηση του πώς θα τα αξιοποιήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here