Γράφει η «ξενοδόχος»

Τρεις ελληνικοί προορισμοί, Κρήτη, Ρόδος και Κως, βρίσκονται στο Τop 5 με τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη για τους Γερμανούς το καλοκαίρι του 2021.

Η Κρήτη μάλιστα παίρνει για πρώτη φορά την πρωτιά από τη Μαγιόρκα με βάση της αναζητήσεις αλλά και τις κρατήσεις, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της TUI Γερμανίας για τη δύσκολη σεζόν του 2021, η οποία πάντως αναμένεται να ξεκινήσει πιο αργότερα.

  • «Η Ελλάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με την ‘’ουρά’’ του περασμένου καλοκαιριού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Marek Andryszak, διευθύνων σύμβουλος της TUI Deutschland αποδίδοντας την ελληνική πρωτιά για τη σεζόν του 2020 στους χαμηλότερους αριθμούς κρουσμάτων, την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και το ευρύ φάσμα επιλογών για τους ταξιδιώτες.

Το γεγονός ότι η χώρα μας προηγείται για φέτος με βάση τα στοιχεία του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Ευρώπη αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι οι Γερμανοί είναι η πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα με 4 εκατ. τουρίστες το 2019, ενώ ήταν πρώτη εθνικότητα και για τη σεζόν του 2020.

Το τοπ 5 για τους Γερμανούς το 2021 είναι στο νούμερο 1 η Κρήτη, δεύτερη η Μαγιόρκα, τρίτη η Ρόδος, τέταρτη η Κως και πέμπτα τα τουρκικά παράλια.  

Οι τάσεις που καταγράφει ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2021 αναδεικνύουν επίσης την ευελιξία ως τη σημαντικότερη παράμετρο για τους ταξιδιώτες, ενώ στο παρελθόν το νούμερο 1 κριτήριο ήταν η σχέση ποιότητας- τιμής για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here