Διαδοχικά τα χτυπήματα που δέχεται εκ νέου το τελευταίο διάστημα η οικονομία της Τουρκίας και μέσω της συνεχούς διολίσθησης της τοπικής λίρας. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρ.Τ. Ερντογάν παρενέβη η Κεντρική Τράπεζα ”έριξε” περί τα 4,5 δισ $ για να μην ξεφύγει η ισοτιμία πάνω από το 6,5 .
Άλλο περίπου 1,5 δισ. έπεσε στην αγορά συναλλάγματος την Παρασκευή, ενώ και χθες Δευτέρα έγινε και νέα παρέμβαση. Θέμα χρόνου το 7 προς 1 σύμφωνα με εσωτερική αναφορά προειδοποίηση αμερικανικού επενδυτικού οίκου σε πελάτες του.
    Εξελίξεις, που όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές (με συμφέροντα στο deal του Αστέρα/Four Seasons) δημιουργούν ακόμη πιο ασφυκτικό το περιβάλλον για τον Mr Dogus και, πάντα σύμφωνα με αυτές, αναπόφευκτα θα επισπεύσουν τα ήδη δρομολογημένα στο hoteling.
     Ούτως ή άλλως ο Ferit Sahenk έχει αποχωρήσει από το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών θέσεων που είχε “χτίσει” στην ελληνική αγορά την προηγούμενη 4-5ετία (σε μαρίνες, ξενοδοχεία, γραφεία κ.λ.π) ενώ σας θυμίζω πως στα τέλη Ιανουαρίου έκλεισε τα γραφεία του στην Αθήνα (μία ιδιαίτερης αισθητικής πολυκατοικία, συνολικής επιφανείας 1.411 τ.μ που είχε οικοδομηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Ενα ομολογουμένως εντυπωσιακό ακίνητο στο Κολωνάκι, που είχε αγοράσει ο μεγαλομέτοχος της Jumbo).
  •      Σας θυμίζω επίσης -και αυτό θα έχει τη σημασία του- στις επικείμενες ανακατατάξεις στον Αστέρα/Four Seasons, πως ο επί σειρά ετών Έλληνας εκπρόσωπος των συμφερόντων του Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία στην χώρα μας, εντάχθηκε στο υψηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό κορυφαίου ξενοδοχειακού ομίλου που δραστηριοποιείται και στα καζίνα.
     Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…
      Και για την ιστορία, επειδή έχει ο καιρός…γυρίσματα, που έλεγαν οι παλαιότεροι.
    Με τον πηχυαίο και ψιλοπροβοκατόρικο τίτλο:
  • “Πήραμε το μαργαριτάρι τους” έβγαιναν τον Ιανουάριο του 2016 τα τουρκικά ΜΜΕ (ενδεικτικά Milliyet, Yeni Safak, Cumhuriyet, Sozcy κ.α. ) όταν ανακοινωνόταν το deal πώλησης του 88,46% του Αστέρα στην AGC Equity Partners (Jermyn Street και Apollo Investment έναντι 444 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here