γράφει η “ξενοδόχος”

  • «Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση της επένδυσης που αφορά το ξενοδοχειακό κομμάτι και η λέξη που αρμόζει είναι δέος κι ένας απέραντος σεβασμός για ένα συγκρότημα που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό της Αθήνας με ιστορία άνω των 50 ετών. Εμείς, με την υπογραφή της Four Seasons, καλούμαστε τώρα να γράψουμε τη νέα του ιστορία κάνοντας μία νέα αρχή και βάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά».

Αυτό ανέφερε χθές ο διευθύνων σύμβουλος της Astir Palace Βουλιαγμένης κ. Στέλιος Κουτσιβίτης στην επίσημη παρουσίαση του νέου υπερπολυτελούς Four Seasons της Αθήνας, η οποία κάνει την είσοδό της στην Ελλάδα μέσα από τον εμβληματικό Αστέρα Βουλιαγμένης, που έχει ανοίξει εκ νέου τις πύλες του από το τέλος Μαρτίου.

  • Οι επενδύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επένδυσης, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος αγοράς) για την αναβάθμιση και την ανακαίνιση των δύο ξενοδοχείων Arion και Nafsika, στα πρότυπα του υπερπολυτελούς Four Seasons φθάνουν τα 140 εκατ. ευρώ.
  • Επόμενο βήμα για την σεζόν του 2019- 2010 θα είναι οι επενδύσεις που αφορούν τη μαρίνα και την παραλία Astir Beach, με ένα ύψος κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.
  • Στο τελικό στάδιο είναι οι απαραίτητες εγκρίσεις για τη μαρίνα, η οποία αριθμεί αυτή την στιγμή 100 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ στόχος είναι να υπάρξει η δυνατότητα ελλιμενισμού μεγαλύτερων σκαφών και αναβάθμισης των χερσαίων εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των σκαφών και των επισκεπτών της μαρίνας.
  • Στις επενδύσεις που έπονται επίσης είναι και το κομμάτι των υπερπολυτελών κατοικιών, 13 συνολικά, για τις οποίες οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο 18μηνο. Μαρίνα, παραλία, περιβάλλων χώρος και κατοικίες υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί σε μία διετία από σήμερα.

Όσον αφορά το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Four Seasοns, το soft opening με τη λειτουργία των 130 πρώτων από το σύνολο των 303 δωματίων έγινε στις 29 Μαρτίου και σταδιακά πραγματοποιούνται κρατήσεις και για τα υπόλοιπα δωμάτια. Σύμφωνα με τους επιτελείς του Αστέρα, οι κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι κινούνται ήδη πάνω από τις αρχικές προβλέψεις.

Το σύνολο της επένδυσης, που περιλαμβάνει ακόμη την αναβάθμιση της μαρίνας, τις 13 υπερπολυτελείς κατοικίες και την αναβάθμιση της παραλίας αναμένεται να ξεπεράσει όπως προαναφέρθηκε, τα 650 εκατ. ευρώ, από το τουρκοαραβικό σχήμα των επενδυτών, της Jermyn Street, με τη συμβολή της AGC Equity Partners από το Λονδίνο, και τη συμμετοχή των επενδυτικών funds από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus. Ερωτηθείς μάλιστα για το αν έχει αλλάξει το επενδυτικό σχήμα (σ.σ. με δεδομένη την αποχώρηση της Dogus από το Hilton Αθηνών) o κ. Κουτσιβίτης ανέφερε ότι παραμένει ως έχει. Ως προς τις κατοικίες, ηδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων υπερπολυτελών βιλλών. Σημειωτέον ότι τo ξενοδοχειακό συγκρότημα περιλαμβάνει αυτή την στιγμή τρείς ιδιωτικές παραλίες και τρείς πισίνες, κέντρο θαλασσοθεραπείας, επτά εστιατόρια κ.α.

Ο κ. Κουτσιβίτης έκανε λόγο χθές για πολλαπλό αποτύπωμα της επένδυσης, αναβαθμίζοντας την επενδυτική εικόνα της Ελλάδας και τοποθετώντας τη χώρα μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη του πολυτελούς τουρισμού.

Στον περιβαλλοντικό τομέα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε

  • «διασφαλίζεται η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη της χερσονήσου, με βέλτιστες πρακτικές στο κομμάτι του περιβάλλοντος και της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μετά και το μνημόνιο συναντίληψης που έχουμε υπογράψει με το υπουργείο Πολιτσμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων».

Οι επιτελείς του Αστέρα θεωρούν ότι οι προοπτικές για την Ελλάδα και την Αθήνα στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας είναι πολύ μεγάλες:

  • «Ο Αστέρας μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας, για την οποία θέλουμε να πρωταγωνιστήσει στη Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Κουτσιβίτης.
  • «Οσον αφορά το κομμάτι των πολυτελών κατοικιών οι πωλήσεις της γής θα γίνουν σταδιακά με στόχο ολοκλήρωσης το επόμενο 18μηνο και αφορούν αποκλειστικά και μόνο 13 κατοικίες με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και συγκεκριμένες προδιαγραφές».

Ποια είναι η Four Seasons

Για το 2019, η Four Seasons έχει στα πλάνα της τη λειτουργία εννέα νέων Four Seasons σε όλο τον κόσμο, ορισμένα από τα οποία θα περιλαμβανουν και οικιστικό κομμάτι, δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας του χαρτοφυλακίου των branded κατοικιών για τον όμιλο που ακολουθεί τις τάσεις της ζήτησης.

  • Αναμέναμε πολύ καιρό να έρθουμε στην Ελλάδα αναζητώντας την κατάλληλη τοποθεσία. Το DNA της εταιρείας είναι μάλλον απλό όπως και όλη η φιλοσοφία: Λειτουργούμε μεσαία ξενοδοχεία στα καλύτερα σημεία του κόσμου και ο Αστέρας πληροί αυτά τα κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες στο πλαίσιο της παρουσίασης ο διευθυντής κ. Σαμ Ιωαννίδης.

Διεθνώς, αυτή την στιγμή ο όμιλος αριθμεί 111 ξενοδοχεία και resorts σε 47 χώρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και των πιο πρόσφατων προσθηκών στις Σεϋχέλλες, τη Μαλαισία και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ελλάδα, Ταϋλάνδη, Ινδία, Μεξικό, Καναδάς, ΗΠΑ και Ινδία είναι οι χώρες όπου ανοίγουν νέα ξενοδοχεία της αλυσίδας για το 2019, ενώ ξεχωριστής σημασίας είναι και η είσοδος του ομίλου στην Ισπανία με το Four Seasons Hotel and Private Residences στη Μαδρίτη που περιλαμβάνει την ολική μεταμόρφωση ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της πόλης που θα φιλοξενήσουν 200 δωμάτια και 22 ιδιωτικές κατοικίες με το brand της υπερπολυτελούς αλυσίδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here