Αναφερθήκαμε τις τελευταίες ημέρες στα όσα διαδραματίστηκαν τόσο σε επιχειρηματικό (και παρασκηνιακό) επίπεδο όσο και σε χρηματιστηριακό, με το αυξημένο volatility για την πιο “βαριά” εισηγμένη του ελληνικού χρηματιστηρίου. 
   Τη μεν Δευτέρα,  η μετοχή υφίσταται μία ισχυρή πίεση, απόρροια εσπευσμένων πωλήσεων κυρίως από την πλευρά βραχυπρόθεσμων και πιο επιθετικών funds υποχωρώντας έως τα 30,04 ευρώ. Μέσα σε μόλις μία συνεδρίαση, της Δευτέρας, χάθηκαν σχεδόν 600 εκατ. σε όρους αποτίμησης. Ωστόσο η απάντηση του ισχυρού ομίλου (με την βοήθεια, είναι αλήθεια, “βαριών” επενδυτικών ονομάτων UBS, Deutsche Bank κ.α ) ήρθε άμεσα με αποτέλεσμα την Τρίτη η μετοχή να αντιδράσει +2,34% στα 31,51 ευρώ με συναλλαγές 35.705 τεμαχίων, ανοδική διόρθωση που συνεχίστηκε την αμέσως επομένη. Χθες Τετάρτη, με συναλλαγές 50.471 τεμαχίων επανέκτησε άλλο ένα +2,51% στα 32,30 ευρώ. Και πάλι πάνω από τα 12 δισ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου.
     Η άμεση και πειστική αντίδραση της Coca Cola/HBC επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας, πως η μη απόκτηση της CCBAfrica αποτέλεσε στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή του αμερικανικού κολοσσού TCCC και όχι οπισθοχώρηση του ομίλου των Δαυίδ-Λεβέντη.
     Το ότι είχαν προνοήσει να προχωρήσουν στην διανομή έκτακτου μερίσματος (για 2 ευρώ ανά μετοχή, από τις Μαΐου δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα ) υποδηλώνει πως η διοίκηση περίμενε (ή είχε ενημερωθεί )για την πρόθεση των αμερικανών.
     Για αυτό και την δήλωση της διοίκησης πως “...συνεχίζουμε να αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες...” την εκλαμβάνουμε ως δέσμευση.
   Συνεπώς ας προετοιμαζόμαστε για κίνηση-έκπληξη από τον Αναστάση Δαυίδ.
     Και για τελευταίο κρατήστε αυτό το συγκριτικό στοιχείο:
  • TCCC κεφαλαιοποίηση 210 δισ. με κέρδη 32 δισ.
  • CC/HellenicBC κεφαλαιοποίηση 12 δισ. με κέρδη 6,6 δισ.
Σαν να λέμε, πως η Coca Cola/HBC θα έπρεπε να αποτιμάται σε πάνω από 40 δισ. Ευρώ (!!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here