Στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης φέρνει την Eurobank η απορρόφηση (μέσω συγχώνευσης ) της θυγατρικής Grivalia.
Στα 2,76 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το κλείσιμο στην χθεσινή συνεδρίαση, η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου και πως να μην συμβεί αυτό από την στιγμή που η τράπεζα…κατάπιε ολόκληρη την εταιρεία που δραστηριοποιείται σε real estate, hoteling κ.λ.π παρεμφερείς κλάδους.
Προφανώς και το “μέγεθος μετράει” και τα 2,76 δισ. που έγραψε χθες το κοντέρ της αποτίμησης της Eurobank διαμορφώνει και ανάλογη βαρύτητα, στάθμιση σε δείκτες και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
Ωστόσο πρόκειται για έναν νέο όμιλο (που έχει απορροφήσει την θυγατρική του σε έναν εντελώς άλλον κλάδο από αυτόν του banking) που εν μέρει δεν είναι και τόσο δόκιμο να συγκρίνεται με τους άλλους συστημικούς ομίλους, Εθνική (αποτιμάται στα 1,88 δισ.), AlphaBank (1,89 δισ. ) και Πειραιώς (699,5 εκατ.).
Πάντως στον κλάδο έγινε τις τελευταίες συνεδριάσεις μία αναπροσαρμογή δυνάμεων, με αφορμή την επίσπευση της ένταξης της Eurobank στον δείκτη MSCI Greece, με το πρώιμο rebalancing να πυροδοτεί..έκρηξη συναλλαγών και τζίρου.
Στα 163, 9 εκατ. η αξία των συναλλαγών, χθες, στη μετοχή της Eurobank σε σύνολο 225,7 εκατ.
Την προσεχή εβδομάδα ακολουθεί η ένταξη και της Εθνικής στον MSCI Greece αλλά με σαφώς λιγότερες εισροές, στα 35 με 40 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here