Για τους πολλούς, ακόμη και τους συνήθως καλύτερα ενημερωμένους χρηματιστηριακούς παράγοντες του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, η απόφαση του μητρικού ομίλου The Coca Cola Company (σ.σ ο αμερικανικός κολοσσός ελέγχει ένα 23,2% του μετοχικού κεφαλαίου της…ελληνικής εταιρίας) ήταν μία αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη κίνηση.
Αυτό γιατί μέχρι και τελευταία, και για διάστημα σχεδόν δύο ετών τα ξένα εξειδικευμένα ΜΜΕ και ειδησιογραφικά sites προεξοφλούσαν την απόκτηση της θυγατρικής στην Αφρική από τον όμιλο της ελληνικής.

Μάλιστα ορισμένα εξ΄αυτών εξήραν τη μέχρι τώρα συμβολή του Αναστάση Δαυίδ στην περαιτέρω μεγέθυνση του δημιουργήματος των Δαυίδ- Λεβέντη.

Αν και μέχρι χθες δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό από το παρασκήνιο του ομίλου TCCC για τους λόγους, που άλλαξαν στο…παρά πέντε απόφαση οι αμερικανοί και αποφάσισαν να διατηρήσουν στον έλεγχο τους την CCBAfrica (παρότι για μία 2ετία ήταν σε συνεχείς επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές, μεταξύ αυτών και η εταιρεία του Αναστάση Δαυίδ) ωστόσο υπήρξαν έμμεσα δημοσιεύματα σε ορισμένα αμερικανικά εξειδικευμένα sites που “χρέωναν” τη μη απόκτηση της αφρικανικής εταιρείας στα…μείον του δεύτερου από τα τρία παιδιά του Κύπριου επιχειρηματία Γιώργου Α. Δαυίδ. Μάλιστα σε ένα από αυτά γινόταν έμμεσα λόγος για οπισθοχώρηση της KarTess Group που ελέγχει το 23,2% της εισηγμένης στο Λονδίνο (αγορά κύριας διαπραγμάτευσης) και παράλληλα στην Αθήνα (δευτερεύουσα )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here