Τη μία μέρα (Δευτέρα )στο μείον -5,64% και τα 30,79 ευρώ με συναλλαγές 126.290 μετοχών η Coca Cola και μετά από μία συνεδρίαση με έντονο volatility.

Την επόμενη ημέρα (Τρίτη ) στο συν +2,34% και τα 31,51 ευρώ με συναλλαγές 35.705 μετοχών ήταν το απόλυτο trading χαρτί και μάλιστα στην κατηγορία…βαρέων/βαρών. Δεδομένης της μεγάλης χρηματιστηριακής αξίας της εισηγμένης (στα 11,72 δισ. ευρώ) μεταβολές τέτοιου εύρους έχουν αντίκτυπο τόσο στην γενικότερη διακύμανση της αγοράς όσο σε επί μέρους που αφορά σε υποκείμενη αγορά, σε συμβόλαια επί μετοχών παραγώγων κ.λ.π
Για αυτό και το 2ήμερο…ταρακούνημα στο “ρηχό” χρηματιστήριο επανέφερε στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούν από την στάθμιση στην βαρύτητα επί των δεικτών για εισηγμένες που λ.χ. η χρηματιστηριακή αξία τους αντιστοιχεί στο 1 /5 της συνολικής μέχρι την ευκολία…χειραγώγησης της. Η στάθμιση της Coca Cola στον δείκτη είναι κοντά στο 11,5%.
Πάντως οι αναλυτές, όπως σημείωνε χθες το Βanks.com.gr (δηλαδή UBS, Deutsche Bank και HSBC ) συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο ελληνικός όμιλος διατηρεί την ισχύ του και δίνουν σύσταση buy για τη μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here