Οι κυβερνογκληματίες βρίσκονται βήματα μπροστά, το θέμα είναι πώς οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να προστατευθούν.

της Έλενας Ερμείδου

Βήματα δεν είναι εύκολο να γίνουν, ούτε είναι εύκολο να ληφθούν αποφάσεις για τη σωστή κάλυψη αν οι εταιρείες δεν έχουν καταλάβει επαρκώς τις ανάγκες και τις αδυναμίες τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό, ακόμη και οι ίδιες οι ασφαλιστικές δεν έχουν ολοκληρώσει το underwriting των κινδύνων, καθώς υπάρχει έλλειψη δεδομένων για τους cyber κινδύνους.

Από την άλλη, παρατηρούμε ότι η φύση των κινδύνων μεταβάλλεται ταχύτατα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σχεδιαστούν απλά ασφαλιστικά προϊόντα.

Με άλλα λόγια, το ρίσκο δεν είναι επαρκώς οριοθετημένο. Η υποχρέωση που προβλέπει o GDPR για τη δημοσιοποίηση περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων θα δημιουργήσει μια πολύτιμη δεξαμενή δεδομένων, τα οποία, αν διατίθεντο, θα βοηθούσαν τα μέγιστα τις ασφαλιστικές εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα και να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τους cyber κινδύνους.

Για τον λόγο αυτό, ο GDPR θεωρείται παράγοντας που μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς cyber ασφαλίσεων, που βρίσκεται σε εμβρυακό επίπεδο, αντιστοιχώντας μόλις στο 5% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ το μερίδιο της αγοράς των ΗΠΑ προσεγγίζει το 90%. Προκειμένου τα στοιχεία να είναι συγκρίσιμα και να κοινοποιούνται με ασφάλεια στον κλάδο, η Insurance Europe σχεδίασε και διέθεσε ένα υπόδειγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες όλων των κλάδων αν υποστούν cyber επίθεση.

 

Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ