Στην αγορά ξαναρίχνει η PQH το project «κόκκινων» δανείων «Αριάδνη», ο διαγωνισμός για το οποίο κηρύχθηκε άγονος πριν από σχεδόν ένα χρόνο. 

Το πακέτο, υπό την νέα ονομασία Alphabet, «σπάει» σε τρία διαφορετικά χαρτοφυλάκια – ένα λιανικής, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ένα επιχειρηματικό, ύψους 2,1 δισ. ευρώ και ένα με χαμηλές ή χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μικρότερη περίμετρο από αυτή του «Αριάδνη» – 4,8 δισ. ευρώ έναντι 5,2 δισ. ευρώ – με τη διοίκηση του εκκαθαριστή να προσδοκά μέσω του διαχωρισμού να προσελκύσει μία ευρύτερη γκάμα επενδυτών. Το VDR θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα, με τις συναλλαγές να ολοκληρώνονται έως το καλοκαίρι του 2024.   

Πιο αναλυτικά, το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια από 16.000 οφειλέτες, με την εμπορική αξία των εξασφαλίσεων να διαμορφώνεται σε 2,4 δισ. ευρώ, το επιχειρηματικό δάνεια 6.500 οφειλετών με εξασφαλίσεις, ύψους 3,1 δισ. ευρώ και το τελευταία χαρτοφυλάκιο δάνεια 17.500 οφειλετών, με την εμπορική αξία των εξασφαλίσεων να προσεγγίζει το ένα δισ. ευρώ. Όσον αφορά στη συνολική απαίτηση, στο χαρτοφυλάκιο λιανικής είναι 2,8 δισ. ευρώ, στο επιχειρηματικό 7,1 δισ. ευρώ και στο τρίτο 4,8 δισ. ευρώ.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ