Στο 7,25% διαμορφώθηκε το τελικό επιτόκιο για το ομόλογο υψηλής εξoφλητικής προτεραιότητας (senior preferred bond) που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ.

Η τιμολόγηση αποτυπώνει τη βελτίωση του κλίματος στις αγορές με την αποκλιμάκωση των spreads για τα κρατικά και τα τραπεζικά ομόλογα ενόψει και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας που έχει προεξοφληθεί.

Οι προσφορές προσέγγισαν το 1 δισ. ευρώ και ενδεικτικό της ζήτησης που εκδηλώθηκε ήταν η συμμετοχή περίπου 75 επενδυτών, από τους οποίους το 60% ήταν διεθνείς και το 40% εγχώριοι.

Ο τίτλος έχει διάρκεια 5 έτη με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 4 έτη, ενώ αναμένεται να λάβει αξιολόγηση B1 και B+ από τις Moody’s και S&P αντίστοιχα.

Πρόκειται για την πρώτη έξοδο της Πειραιώς στις αγορές για το 2023, ακολουθώντας την κίνηση της Alpha Bank με την έκδοση senior preferred τίτλου λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Τον Νοέμβριο του 2022 η τράπεζα είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου senior preferred τίτλου 4ετούς διάρκειας αντλώντας 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5% και κουπόνι στο 8,25%.

Τα αντληθέντα κεφάλαια προορίζονται για την κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, γνωστών ως MREL.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here