Έσοδα 3,3 δισ Ευρώ μέχρι το 2026  εκ των οποίων το 40% είναι ήδη συμβατικά εξασφαλισμένο προσδοκά η διοίκηση της Lamda Development από τις πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας χθες στο επενδυτικό κοινό, αυτή η επιπλέον ρευστότητα αντιστοιχεί σε 1 δισ. ευρώ από την αύξηση των τιμών των κατοικιών κατά 1.000 ευρώ το τ.μ. πάνω από τη βάση των 7.800 ευρώ ανά τ.μ.

  • «Η Αθηναϊκή Ριβιέρα δημιουργεί ένα κύμα ζήτησης που δεν μπορεί να καλύψει την υπάρχουσα προσφορά με αξιοσημείωτη την εισροή εγχώριων και και διεθνών ενδιαφερομένων για κατοικίες και επενδυτών…»

Οι τιμές  σε κατοικίες υψηλών προδιαγραφών -βάσει πραγματικών συναλλαγών-στο Ελληνικό  αντιστοιχούν σε 7.800 ευρώ ανά τ.μ., στη Γλυφάδα σε 7.600 ευρώ ανά τ.μ., στη Βούλα στις 8.700 ευρώ ανά τ.μ. και στις 12.500 ευρώ ανά τ.μ. για καινούριο ρετιρέ 4 υπνοδωματίων.

Στο Ελληνικό, στην πρώτη φάση της επένδυσης έως το 2026 ο αριθμός των κατοικιών θα φτάσει τις 1.500 μονάδες περίπου φτάνοντας τελικά τις 8.000 σπίτια στην πλήρη ανάπτυξη του έργου μελλοντικά.

Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) στο τέλος του 2022 αντιστοιχεί σε 1,4 δισ. ευρώ περίπου με την εκτίμηση το 2026 να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης στα malls του ομίλου (The Mall Athens, Golden Hall, Mediteranean Cosmos, Designer Outlet Athens) που το 2022 σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας όσον αφορά τα κέρδη πρό φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) με ένα συνολικό τζίρο καταστηματαρχών στα 651 εκατ. ευρώ και πληρότητα στο 99%.

  • Για το καινούριο εμπορικό κέντρο του Ελληνικού, που αποτελέσει και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα (50% μεγαλύτερο του The Mall Athens στο Μαρούσι) με 280 καταστήματα σε 90.000 εκμισθώσιμων χώρων, οι προκαταρκτικές εργασίες εκκινούν μέσα στον Ιούλιο με «εξαιρετική», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πρόοδο στις μισθώσεις και προοπτική ολοκλήρωσης το 2027.

Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Vouliagmenis Mall αναμένεται να αποδώσει 55 εκατ. ευρώ ΕΒΙΤDA στον όμιλο.

  • Για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας Vouliagmenis Mall έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί προκαταρκτικοί όροι Heads of Terms (HoT) για το 53% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA), ποσοστό που θα ανέβει στο 70% έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ηδη υπογραφεί/συμφωνηθεί προκαταρκτικοί όροι (HoT για το 30% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA), με προοπτική το αντίστοιχο ποσοστό να αυξηθεί στο 50% έως το τέλος του 2023.

Από τα 69 εκατ. ευρώ ΕΒΙΤDA των υφιστάμενων τεσσάρων malls υπολογίζεται ότι τα συνολικά ΕΒΙΤDA από τα έξι εμπορικά κέντρα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας θα αυξηθούν στα 168 εκατ. ευρώ (96 εκατ. ευρώ από τα υφιστάμενα και 72 εκατ. ευρώ από τα malls του Ελληνικού).

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση στόχος είναι εντός του 2024 να γίνει το ΙΡΟ για την εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο, έχοντας στην ομπρέλα της και τα έξι εμπορικά κέντρα.