Ένα υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα των υπηρεσιών και δρομολογίων θα προσπαθήσει να προσφέρει η Aegean Airlines για να κερδίσει μερίδια αγοράς στις νέες αγορές που ανοίγει στην Ινδία και την Αφρική.

Ο αρχικός στόχος είναι να ξεπεράσει τις Τουρκικές Αερογραμμές οι οποίες -στηριζόμενες στο μεγάλο και σύγχρονο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης- αποτελούν σημαντικό παίκτη σ’ αυτές τις αγορές.

Η Aegean θα προσπαθήσει να κερδίσει μερίδια βασισμένη στο επίπεδο της εξυπηρέτησης και στην ευκολότερη διασύνδεση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, η Turkish Airlines έχει ένα κράτος πίσω της, οπότε οι προκλήσεις είναι πολλές.

Η AEGEAN επεκτείνεται προς τη Μέση Ανατολή με νέα δρομολόγια και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Η AEGEAN πραγματοποιεί πτήσεις προς το Ντουμπάι, την Τζέντα και το Ριάντ και φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της μετά και την προσθήκη των 4 νέων ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών από το 2026 και μετά.

Η AEGEAN ξεκίνησε τις πτήσεις της στο Dubai στις 11 Νοεμβρίου 2023 και κατά τη χειμερινή περίοδο επιχειρεί 6 φορές την εβδομάδα, ενώ την θερινή 4 φορές εβδομαδιαίως.

Το 2023 επισκέφθηκαν το Dubai 17,15 εκατ. άτομα, με αύξηση +19% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.

Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν από:
• τη Δυτική Ευρώπη (19%),
• τη Nότια Ασία (18%)
• το GCC (Gulf Cooperation Council) (16%)
• τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη (13%)
• το MENA (Middle East & North Africa) (12%)

 

Tο 2023 υπήρξε περίπου 19,43% αύξηση των διεθνών επισκεπτών στο Ντουμπάι σε σύγκριση με το 2022 (14,36 εκατομμύρια).

• Το σύνολο των διεθνών επισκεπτών τον Ιανουάριο του 2024 ανέρχεται σε 1,77 εκατομμύρια.

Παράλληλα με το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης της AEGEAN που υπόσχεται ενίσχυση μεγεθών σε ετήσια βάση, η διοίκηση της εταιρείας, αναπτύσσει και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που θα την πάει ακόμη πιο μακριά, σε προορισμούς και προοπτικές ανάπτυξης.

Η Aegean, από το 2026 ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια νέα σειρά μακρινών δρομολογίων πάνω από 4 ώρες, ανοίγοντας τα φτερά της για νέους απόμακρους προορισμούς.

Η εταιρεία μεγαλώνει βάζοντας στόχους να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών της και αποκτώντας τη δυνατότητα να πετάει όλο και πιο μακριά.

Η απόφαση να αποκτήσει τέσσερα (4) αεροσκάφη μιας «ειδικά διαμορφωμένης», αναβαθμισμένης, έκδοσης των A321neo, με δυνατότητα πτήσεων μεγαλύτερης εμβέλειας, σηματοδοτεί τη νέα αυτή στρατηγική, που σήμερα εκκολάπτεται, καθώς αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα, ποια είναι τα μακρινά δρομολόγια που θα προσθέσει στους προορισμούς της από το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, η χρήση τους θα αφορά προορισμούς στην περιοχή του Κόλπου, που περιλαμβάνονται ήδη στο δίκτυο της (π.χ. Ριάντ, Τζέντα, Ντουμπάι), είτε αποτελούν πιθανές, νέες, προσθήκες στην περιοχή (π.χ. Μπαχρέιν, Ντόχα, Ομάν) αλλά και νέους δυνητικούς προορισμούς στην Κεντρική Αφρική (π.χ. Λάγος, Ναϊρόμπι, Αντίς Αμπέμπα) ή και στην Ασία με δυνατότητα κάλυψης προορισμών όπως το Δελχί και η Βομβάη, στην Ινδία ή το Αλμάτι στο Καζακστάν.

Αυτοί οι προορισμοί εκτός Ε.Ε., με χρόνους πτήσεων μεταξύ 4 έως 7,5 ώρες εξυπηρετούνται από ευρωπαϊκές μητροπόλεις από αερομεταφορείς που χρησιμοποιούν συνήθως αεροσκάφη με καμπίνες που διασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση και μικρότερη πυκνότητα θέσεων σε σχέση με την «τυπική» διαμόρφωση καμπίνας (για τους ίδιους αερομεταφορείς) για εντός Ευρώπης πτήσεις μικρότερης διάρκειας.